DSpace Repository

Удосконалення технології тіста для піци з використанням порошків пряних трав

Show simple item record

dc.contributor.author Москаленко, Аліна Олександрівна
dc.contributor.author Moskalenko, Alina Oleksandrivna
dc.date.accessioned 2024-02-15T13:19:21Z
dc.date.available 2024-02-15T13:19:21Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Факультет харчових технологій ; наук. керівник О. Ю. Кошель uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11664
dc.description The work is aimed at improving the technology of making pizza using rice flour and spices, which will increase the nutritional and biological value, as well as expand the range of bakery products. The recipe composition of pizza, gluten-free type of flour, as well as technological aspects of pizza production were analyzed. The chemical composition of rice and basil flour, nutritional and biological value were determined; a technological scheme for the production of a new product was developed, the nutritional value and safety indicators of the new product were calculated, and the quality indicators of "Pepperoni" pizza using rice flour and herbs were determined. Analysis of the technology and identification of dangerous factors in the production of pizza using gluten-free flour and basil was carried out. The economic efficiency of scientific development is calculated. uk_UA
dc.description.abstract Робота спрямована на удосконалення технології приготування піци з використанням рисового борошна та пряних трав, що дозволить підвищити харчову та біологічну цінність, а також розширити асортимент хлібобулочних виробів. Проведено аналіз рецептурного складу піци, безглютенового виду борошна, а також технологічних аспектів виробництва піци. Визначено хімічний склад борошна рисового та базиліку, харчову та біологічну цінність; розроблено технологічну схему виробництва нового виробу, розраховано харчову цінність та показники безпечності нової продукції, а також визначено показники якості піци «Пепероні» з використанням борошна рисового та пряними травами. Здійснено аналіз технології та визначення небезпечних чинників виробництва піци з використанням безглютенового борошна та базиліку. Розраховано економічну ефективність наукової розробки. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject піца uk_UA
dc.subject рисове борошно uk_UA
dc.subject базилік uk_UA
dc.subject pizza uk_UA
dc.subject rice flour uk_UA
dc.subject basil uk_UA
dc.title Удосконалення технології тіста для піци з використанням порошків пряних трав uk_UA
dc.title.alternative Improvement of pizza dough technology using spice powders uk_UA
dc.type Other uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account