00 DSpace/Manakin Repository

Розробка технології кисломолочного напою на основі похідних переробки абрикосу

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Загородній, Дмитро
dc.contributor.author Zahorodniy, Dmytro
dc.date.accessioned 2024-12-20T09:42:41Z
dc.date.available 2024-12-20T09:42:41Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation Факультет харчових технологій ; наук. керівник Ю. В. Назаренко uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12865
dc.description The aim of this work is to develop a technology for a fermented milk drink with apricot processing derivatives. Apricot powder is a valuable source of vitamins (in particular, vitamin A, C, group B), minerals (potassium, magnesium, iron, calcium) and dietary fiber. The addition of this ingredient to fermented milk drinks significantly increases their nutritional value, making the product more useful for consumers seeking to improve their diet. Such beverages can be classified as functional foods that not only satisfy the need for nutrition, but also provide additional health benefits. The growing demand for such products opens up prospects for their active market promotion and increased sales. In addition, the use of apricot by-products reduces production costs and increases profitability, which makes it possible to offer quality products at affordable prices. The recommended price of the drink is 27.9 UAH per 1 liter. The work is presented on 56 pages, contains 22 figures, 12 tables, and and 38 references. uk_UA
dc.description.abstract Метою даної роботи – є розробка технології кисломолочного напою з похідними переробки абрикос. Абрикосовий порошок є цінним джерелом вітамінів (зокрема вітаміну A, C, групи B), мінералів (калій, магній, залізо, кальцій) і дієтичної клітковини. Додавання цього інгредієнта до кисломолочних напоїв значно підвищує їхню біологічну цінність, роблячи продукт більш корисним для споживачів, які прагнуть покращити свій раціон. Такі напої можуть бути віднесені до категорії функціональних продуктів, які не лише задовольняють потребу в харчуванні, але й надають додаткові переваги для здоров'я. Зростаючий попит на подібні продукти відкриває перспективи для їхнього активного просування на ринку і збільшення продажів. Крім того, використання похідних продуктів переробки абрикосів дозволяє знизити виробничі витрати та підвищити рентабельність, що дає можливість пропонувати якісні продукти за доступними цінами. Рекомендована вартість напою – 27,9 грн за 1 л. Робота викладена на 56 сторінках, містить 22 рисунки, 12 таблиць, 38 літературних джерел. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject функціональний продукт uk_UA
dc.subject кисломолочний напій uk_UA
dc.subject йогурт uk_UA
dc.subject functional product uk_UA
dc.subject fermented milk drink uk_UA
dc.subject yogurt uk_UA
dc.title Розробка технології кисломолочного напою на основі похідних переробки абрикосу uk_UA
dc.title.alternative Development of sour milk drink technology based on apricot processing derivatives uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу