DSpace Repository

Удосконалення технології тіста для піци

Show simple item record

dc.contributor.author Крутась, Анастасія Вікторівна
dc.contributor.author Krutass, Anastasiia Viktorivna
dc.date.accessioned 2024-12-25T10:16:58Z
dc.date.available 2024-12-25T10:16:58Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation Факультет харчових технологій ; наук. керівник О. Ю. Кошель uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12929
dc.description The research is dedicated to improving the dough technology for pizza by using cuttlefish ink and soy fiber, which will enhance the nutritional and biological value of the product. An analysis of the pizza dough formulation was conducted, focusing on the introduction of ingredients such as cuttlefish ink and soy fiber, as well as examining the technological aspects of the production process. The chemical composition and nutritional properties of cuttlefish ink and soy fiber were determined; a technological scheme for preparing pizza dough with these ingredients was developed, and an assessment of the nutritional value and safety indicators of the new product was carried out. The technological process was studied to identify potential risks during the production of pizza with innovative dough. Calculations of the economic feasibility of the proposed changes were performed. uk_UA
dc.description.abstract Дослідження присвячене вдосконаленню технології тіста для піци із застосуванням чорнил каракатиці та соєвої клітковини, що сприятиме підвищенню харчової та біологічної цінності продукту. Здійснено аналіз рецептурного складу тіста для піци, зокрема впровадження інгредієнтів, таких як чорнила каракатиці т соєва клітковина, а також розглянуто технологічні особливості процесу виробництва. Визначено хімічний склад та поживні властивості чорнил каракатиці й соєвої клітковини; розроблено технологічну схему приготування тіста для піци з використанням цих інгредієнтів, проведено оцінку харчової цінності та показників безпечності нової продукції. Вивчено технологічний процес для виявлення можливих ризиків під час виготовлення піци з інноваційним тістом. Проведено розрахунки економічної доцільності запропонованих змін. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject технологія тіста uk_UA
dc.subject піца uk_UA
dc.subject чорнила каракатиці uk_UA
dc.subject dough technology uk_UA
dc.subject pizza uk_UA
dc.subject cuttlefish ink uk_UA
dc.title Удосконалення технології тіста для піци uk_UA
dc.title.alternative Improvement of pizza dough technology uk_UA
dc.type Other uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account