00 DSpace/Manakin Repository

Дослідження технології первинної переробки молока і виробництва м’яких сирів в умовах ТОВ «Мілкіленд Україна» філіал Сумський молокозавод ДП «Аромат»

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Рибась, Вадим Володимирович
dc.contributor.author Rybas, Vadym Volodymyrovych
dc.date.accessioned 2025-02-13T12:13:19Z
dc.date.available 2025-02-13T12:13:19Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник І. Б. Вощенко uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13453
dc.description Purpose: study, analysis and development of the general technology for the production of soft mozzarella cheese; study of individual processes and improvement of technological operations in the conditions of LLC "Milkiland Ukraine" branch of Sumy Dairy Plant of State Enterprise "Aromat" Object of research: technological process for the production of mozzarella cheese. Research results: the technology of processing dairy raw materials and production of soft mozzarella cheese in the conditions of the “Sumy Dairy Plant” branch of State Enterprise “Aromat” has been studied and mastered; an improved technology for cheese production by adding green components was proposed; it was found that Mozzarella cheese enriched with greens has bright organoleptic indicators and higher biological value; it was found that the addition of fresh greens enriches the product with useful vitamins, minerals and other biologically active components, in addition, the use of iodized salt has a significant impact on the development of microbiological and biochemical processes in Mozzarella cheese and enriches the body with iodine. The result of the work is conclusions and recommendations on improving the technology for the production of mozzarella cheese. uk_UA
dc.description.abstract Мета: вивчення, аналіз та освоєння загальної технології виробництва м’якого сиру моцарела; дослідження окремих процесів та удосконалення технологічних операцій в умовах ТОВ «Мілкіленд Україна» філіал Сумський молокозавод ДП «Аромат» Об’єкт дослідження: технологічний процес виготовлення сиру моцарела. Результати досліджень: вивчено та освоєно технологію переробки молочної сировини та виробництва м’якого сиру моцарела в умовах філії «Сумський молочний завод» ДП «Аромат»; запропонована удосконалена технологія виготовлення сиру, шляхом додавання зелених компонентів; встановлено, що сир «Моцарела» збагачений зеленю має яскраві органолептичні показники та вищу біологічну цінність; встановлено, що додавання свіжої зелені збагачує продукт корисними вітамінами, мінеральними речовинами та іншими біологічно активними компонентами, до того ж використання йодованої солі має суттєвий вплив на розвиток в сирі «Моцарелла» мікробіологічних і біохімічних процесів та збагачує організм йодом. Результатом роботи є висновки та рекомендації, щодо вдосконалення технології виробництва сиру моцарела. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject м’які сири uk_UA
dc.subject сир моцарела uk_UA
dc.subject технологія uk_UA
dc.subject soft cheeses uk_UA
dc.subject mozzarella cheese uk_UA
dc.subject technology uk_UA
dc.title Дослідження технології первинної переробки молока і виробництва м’яких сирів в умовах ТОВ «Мілкіленд Україна» філіал Сумський молокозавод ДП «Аромат» uk_UA
dc.title.alternative Study of the technology of primary milk processing and soft cheese production in the conditions of LLC «Milkiland Ukraine» branch of Sumy Dairy Plant of State Enterprise «Aromat» uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу