Короткий опис(реферат):
Мета: вивчення, аналіз та освоєння загальної технології виробництва м’якого сиру моцарела; дослідження окремих процесів та удосконалення технологічних операцій в умовах ТОВ «Мілкіленд Україна» філіал Сумський молокозавод ДП «Аромат»
Об’єкт дослідження: технологічний процес виготовлення сиру моцарела.
Результати досліджень: вивчено та освоєно технологію переробки молочної сировини та виробництва м’якого сиру моцарела в умовах філії «Сумський молочний завод» ДП «Аромат»; запропонована удосконалена технологія виготовлення сиру, шляхом додавання зелених компонентів; встановлено, що сир «Моцарела» збагачений зеленю має яскраві органолептичні показники та вищу біологічну цінність; встановлено, що додавання свіжої зелені збагачує продукт корисними вітамінами, мінеральними речовинами та іншими біологічно активними компонентами, до того ж використання йодованої солі має суттєвий вплив на розвиток в сирі «Моцарелла» мікробіологічних і біохімічних процесів та збагачує організм йодом.
Результатом роботи є висновки та рекомендації, щодо вдосконалення технології виробництва сиру моцарела.
Суть розробки, основні результати:
Purpose: study, analysis and development of the general technology for the production of soft mozzarella cheese; study of individual processes and improvement of technological operations in the conditions of LLC "Milkiland Ukraine" branch of Sumy Dairy Plant of State Enterprise "Aromat"
Object of research: technological process for the production of mozzarella cheese.
Research results: the technology of processing dairy raw materials and production of soft mozzarella cheese in the conditions of the “Sumy Dairy Plant” branch of State Enterprise “Aromat” has been studied and mastered; an improved technology for cheese production by adding green components was proposed; it was found that Mozzarella cheese enriched with greens has bright organoleptic indicators and higher biological value; it was found that the addition of fresh greens enriches the product with useful vitamins, minerals and other biologically active components, in addition, the use of iodized salt has a significant impact on the development of microbiological and biochemical processes in Mozzarella cheese and enriches the body with iodine.
The result of the work is conclusions and recommendations on improving the technology for the production of mozzarella cheese.