Короткий опис(реферат):
У статті представлено етапи проєктування рецептури суміші для приготування протеїнових коктейлів. Основною метою дослідження є розробка рецептури суміші для протеїнового коктейлю з підвищеною біологічною цінністю за рахунок збагачення вторинних молочних продуктів інгредієнтами-носіями біологічно цінних компонентів. У результаті проведених досліджень було розроблено проєкти рецептур, досліджено ступінь впливу внесених інгредієнтів на органолептичні показники та на терміни зберігання.
Суть розробки, основні результати:
The article presents the stages of designing a mixture recipe for the preparation of protein shakes. The main objective of the study is to develop a formulation for a protein shake mixture with increased biological value by enriching secondary dairy products with ingredients that carry biologically valuable components. As a result of the research, draft formulations were developed, and the degree of influence of the added ingredients on organoleptic characteristics and shelf life was investigated.