Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Огородній, Р. Д. | |
dc.contributor.author | Ogorodniy, R. D. | |
dc.date.accessioned | 2025-07-03T08:09:40Z | |
dc.date.available | 2025-07-03T08:09:40Z | |
dc.date.issued | 2025 | |
dc.identifier.citation | Факультет харчових технологій ; наук. керівник Т. І. Маренкова | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14071 | |
dc.description | The first section revealed and analyzed the technology of sweet dishes, namely baked apples, in order to create a functional product, to popularize edible flowers in the modern diet of the population. The study used a recipe for baked apples with sugar according to a traditional recipe. It was proposed to add a filling in the new recipe composition in the form of a mixture of sour-milk cheese, walnuts, raisins and honey, which will additionally supplement the sweet dish with useful nutrients. Adding edible flowers will give the dish a more attractive appearance and will become an additional promising source of phytonutrients in nutrition. In the second section, work was carried out on the design of the technological process in a cafe with the calculation of a cold shop. In section 3, hazardous and harmful production factors are described and analyzed, recommendations are given for the implementation of safe and healthy working conditions in a cafe. In section 4, the calculations are presented and the economic efficiency indicators of the project are established. | uk_UA |
dc.description.abstract | В першому розділі було розкрито та проаналізовано технологію солодких страв, а саме яблук печених з метою створення продукту функціонального призначення, внесення популяризації їстівних квітів у сучасному харчуванні населення. Для дослідження було використано рецептуру яблук запечених з цукром за традиційною рецептурою. В нову рецептурну композицію запропоновано внести начинку у вигляді суміші сиру кисломолочного, горіхів волоських, родзинок та меду, що додатково доповнить солодку страву корисними нутрієнтами. Додавання їстівних квітів надасть страві привабливішого зовнішнього вигляду та стане додатковим перспективним джерелом фітонутрієнтів у харчуванні. У другому розділі проведена робота, щодо проектування технологічного процесу у кафе із розрахунком холодного цеху. В розділі 3 описано та проаналізовано небезпечні та шкідливі виробничі фактори, надано рекомендації щодо впровадження безпечних і здорових умов праці у кафе. В 4 розділі представлено проведені розрахунки та встановлено показникі економічної ефективності проекту. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | СНАУ | uk_UA |
dc.subject | солодкі страви | uk_UA |
dc.subject | яблука печені | uk_UA |
dc.subject | їстівні квіти | uk_UA |
dc.subject | sweet dishes | uk_UA |
dc.subject | baked apples | uk_UA |
dc.subject | edible flowers | uk_UA |
dc.title | Розширення асортименту солодких страв та проектування технологічного процесу в кафе на 50 місць із розрахунком холодного цеху | uk_UA |
dc.title.alternative | Expanding the range of sweet dishes and designing the technological process in a cafe for 50 seats with the calculation of a cold shop | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |