dc.contributor.author |
Дворніченко, М. В. |
|
dc.contributor.author |
Dvornichenko, M. V. |
|
dc.date.accessioned |
2025-07-03T12:26:00Z |
|
dc.date.available |
2025-07-03T12:26:00Z |
|
dc.date.issued |
2025 |
|
dc.identifier.citation |
Факультет харчових технологій ; наук. керівник А. О. Геліх |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14082 |
|
dc.description |
The explanatory note of the qualification work contains 5 sections, 97 pages,
2 figures, 16 tables, and 40 literature sources. Four A1 format drawings were
completed and are presented in a Power Point presentation: an instrumental and
technological scheme, a plan of the enterprise, a longitudinal section, an equipment
layout scheme, and color coding of the premises in accordance with the requirements
of the HACCP system.
The purpose of the work is to study the technology of hard cheese production
and to design and calculate a mini-workshop for hard cheese production. The object
of the work is the technology of hard cheese production. The subject is the
technological calculations for hard cheeses.
In Section I of the qualification work, the characteristics and justification for
the choice of the design location for the mini-workshop were carried out. A technical
and economic justification for the choice of the assortment planned by the project
was conducted, and the production methods in the conditions of a processing
enterprise were selected.
In Section II of the qualification work, the necessary technological
calculations for the project were performed, and the selection and calculation of the
main equipment and machinery necessary for the implementation of the project were
carried out. The calculation of the areas of production and auxiliary premises was
performed.
In Section III, technological production schemes adapted to the designed
enterprise were developed.
In Section IV, issues of labor protection were elaborated, and an analysis of
hazardous production factors was carried out.
In Section V, the calculations of economic efficiency established that the
payback period of the project is 2 years. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Пояснювальна записка кваліфікаційної роботи містить 5 розділів. 97 с., 2
рис., 16 табл., 40 джерел літератури. Виконано 4 креслення в форматі А1, які
представлені в програмі Power Point: апаратурна-технологічної схеми, плану
підприємства, повздовжній розріз, схеми розміщення обладнання та кольорове
кодування приміщень згідно вимог системи HACCP
Мета роботи - вивчення технології виробництва твердих сирів та
проектний розрахунок міні-цеху виробництва твердих сирів. Об’єкт –
технологія виробництва твердих сирів. Предмет – технологічні розрахунки
твердих сирів.
В розділі І кваліфікаційної роботи було проведено характеристику і
обґрунтування вибору місця проектування цеху. Проведено техніко-економічне
обґрунтування вибору асортименту, який планується проєктом та обрані
способи виробництва в умовах переробного підприємства.
У розділі ІІ кваліфікаційної роботи було виконано необхідні для проєкту
технологічні розрахунки, здійснено підбір та розрахунок необхідного, для
реалізації проекту, основного обладнання та устаткування. Здійснено
розрахунок площ виробничих, допоміжних приміщень.
У розділі ІІІ було розроблено адаптовані під підприємство, що
проектується технологічні схеми виробництва.
У розділі ІV опрацьовані питання з охорони праці, проведений аналіз
небезпечних чинників виробництва.
У розділі V проведеними розрахунками економічної ефективності
встановлено період окупності проєкту – 2 роки. |
uk_UA |
dc.language.iso |
other |
uk_UA |
dc.publisher |
СНАУ |
uk_UA |
dc.subject |
проєкт |
uk_UA |
dc.subject |
тверді сири |
uk_UA |
dc.subject |
сичужне сзідання |
uk_UA |
dc.subject |
project |
uk_UA |
dc.subject |
hard cheeses |
uk_UA |
dc.subject |
rennet coagulation |
uk_UA |
dc.title |
Проєкт цеху по виробництву твердих сирів |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Project of a hard cheese production workshop |
uk_UA |
dc.type |
Other |
uk_UA |