DSpace Repository

Проєкт цеху по виробництву твердих сирів

Show simple item record

dc.contributor.author Дворніченко, М. В.
dc.contributor.author Dvornichenko, M. V.
dc.date.accessioned 2025-07-03T12:26:00Z
dc.date.available 2025-07-03T12:26:00Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation Факультет харчових технологій ; наук. керівник А. О. Геліх uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14082
dc.description The explanatory note of the qualification work contains 5 sections, 97 pages, 2 figures, 16 tables, and 40 literature sources. Four A1 format drawings were completed and are presented in a Power Point presentation: an instrumental and technological scheme, a plan of the enterprise, a longitudinal section, an equipment layout scheme, and color coding of the premises in accordance with the requirements of the HACCP system. The purpose of the work is to study the technology of hard cheese production and to design and calculate a mini-workshop for hard cheese production. The object of the work is the technology of hard cheese production. The subject is the technological calculations for hard cheeses. In Section I of the qualification work, the characteristics and justification for the choice of the design location for the mini-workshop were carried out. A technical and economic justification for the choice of the assortment planned by the project was conducted, and the production methods in the conditions of a processing enterprise were selected. In Section II of the qualification work, the necessary technological calculations for the project were performed, and the selection and calculation of the main equipment and machinery necessary for the implementation of the project were carried out. The calculation of the areas of production and auxiliary premises was performed. In Section III, technological production schemes adapted to the designed enterprise were developed. In Section IV, issues of labor protection were elaborated, and an analysis of hazardous production factors was carried out. In Section V, the calculations of economic efficiency established that the payback period of the project is 2 years. uk_UA
dc.description.abstract Пояснювальна записка кваліфікаційної роботи містить 5 розділів. 97 с., 2 рис., 16 табл., 40 джерел літератури. Виконано 4 креслення в форматі А1, які представлені в програмі Power Point: апаратурна-технологічної схеми, плану підприємства, повздовжній розріз, схеми розміщення обладнання та кольорове кодування приміщень згідно вимог системи HACCP Мета роботи - вивчення технології виробництва твердих сирів та проектний розрахунок міні-цеху виробництва твердих сирів. Об’єкт – технологія виробництва твердих сирів. Предмет – технологічні розрахунки твердих сирів. В розділі І кваліфікаційної роботи було проведено характеристику і обґрунтування вибору місця проектування цеху. Проведено техніко-економічне обґрунтування вибору асортименту, який планується проєктом та обрані способи виробництва в умовах переробного підприємства. У розділі ІІ кваліфікаційної роботи було виконано необхідні для проєкту технологічні розрахунки, здійснено підбір та розрахунок необхідного, для реалізації проекту, основного обладнання та устаткування. Здійснено розрахунок площ виробничих, допоміжних приміщень. У розділі ІІІ було розроблено адаптовані під підприємство, що проектується технологічні схеми виробництва. У розділі ІV опрацьовані питання з охорони праці, проведений аналіз небезпечних чинників виробництва. У розділі V проведеними розрахунками економічної ефективності встановлено період окупності проєкту – 2 роки. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject проєкт uk_UA
dc.subject тверді сири uk_UA
dc.subject сичужне сзідання uk_UA
dc.subject project uk_UA
dc.subject hard cheeses uk_UA
dc.subject rennet coagulation uk_UA
dc.title Проєкт цеху по виробництву твердих сирів uk_UA
dc.title.alternative Project of a hard cheese production workshop uk_UA
dc.type Other uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account