DSpace Repository

Технології виробництва пельменів в умовах м’ясопереробного підприємства ТОВ «Сумська м’ясна компанія»

Show simple item record

dc.contributor.author Демо, Марія Олександрівна
dc.contributor.author Demo, Maria Oleksandrivna
dc.date.accessioned 2025-09-23T11:16:42Z
dc.date.available 2025-09-23T11:16:42Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник О. Б. Кисельов uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14548
dc.description The presented qualification work is devoted to the study of the technological process of pelmeni production at the meat processing enterprise LLC "Sumy Meat Company". The work considers the main stages of production, starting from the preparation of raw materials and ending with the packaging of finished products. Special attention is paid to the quality of meat raw materials, compliance with sanitary and hygienic standards and requirements, as well as modern equipment used in the production process. The study analyzed the technological parameters of dough preparation, minced meat, forming dumplings and their freezing, identified the main factors affecting the quality of finished products, and also considered control methods at different stages of production. The practical part of the work contains an assessment of the effectiveness of the implemented technological solutions at the enterprise and proposals for optimizing the production process in order to increase productivity and quality. The results of the study can be used to improve the technology of making dumplings and improve organizational processes at meat processing enterprises. uk_UA
dc.description.abstract Представлена кваліфікаційна робота присвячена дослідженню технологічного процесу виробництва пельменів на м’ясопереробному підприємстві ТОВ «Сумська м’ясна компанія». У роботі розглянуто основні етапи виробництва, починаючи з підготовки сировини і закінчуючи пакуванням готової продукції. Особливу увагу приділено питанням якості м’ясної сировини, дотриманню санітарно-гігієнічних норм та вимог, а також сучасному обладнанню, що застосовується в процесі виробництва. У дослідженні проаналізовано технологічні параметри приготування тіста, фаршу, формування пельменів і їх заморожування, визначено основні фактори, що впливають на якість готової продукції, а також розглянуто методи контролю на різних стадіях виробництва. Практична частина роботи містить оцінку ефективності впроваджених технологічних рішень на підприємстві та пропозиції щодо оптимізації процесу виробництва з метою підвищення продуктивності та якості. Результати дослідження можуть бути використані для вдосконалення технології виготовлення пельменів та поліпшення організаційних процесів на м’ясопереробних підприємствах. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject пельмені uk_UA
dc.subject фарш uk_UA
dc.subject тісто uk_UA
dc.subject dumplings uk_UA
dc.subject minced meat uk_UA
dc.subject dough uk_UA
dc.title Технології виробництва пельменів в умовах м’ясопереробного підприємства ТОВ «Сумська м’ясна компанія» uk_UA
dc.title.alternative Pelmeni production technologies in the conditions of the meat processing enterprise LLC "Sumy Meat Company" uk_UA
dc.type Other uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account