00 DSpace/Manakin Repository

Особливості травлення у жуйних тварин

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Колечко, А. В.
dc.contributor.author Колечко, А. В.
dc.contributor.author Kolechko, A. V.
dc.date.accessioned 2018-03-16T12:29:07Z
dc.date.available 2018-03-16T12:29:07Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation Колечко А. В. Особливості травлення у жуйних тварин [Електронний ресурс] / А. В. Колечко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2016. - Вип. 11 (39). - С. 36-40. uk_UK
dc.identifier.uri http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5543
dc.description Ruminant animals have an important role in the digestion of feed nutrients belongs to perellonet (ru-men, reticulum, omasum), the capacity of which, for example, adult cattle can be up to 200 L. In perellonet not stand out digestive juices and digestive processes occur only with the participation of microorganisms — bacteria and ciliates inhabiting these divisions of the alimentary canal. For their livelihoods they synthesize a number of enzymes, and they, in turn, break down proteins, fats and carbohydrates to simple monomers, use them, and waste products of the microorganisms gets a pet-owner. Thus there is a symbiosis between microorganism and microorganisms of hypothermia. In the oral cavity of ruminants (unlike horses and pigs) is a superficial rehashing of feed and wetting his saliva. uk_UK
dc.description.abstract У жуйних тварин важливу роль у перетравленні поживних речовин корму належить передшлункам (рубець, сітка, книжка), місткість яких, наприклад, у дорослої великої рогатої худоби може становити до 200 л. У передшлунках не виділяються травні соки, а процеси травлення відбуваються лише за участю мікроорганізмів — бактерій та інфузорій, які населяють ці відділи травного каналу. Для забезпечення своєї життєдіяльності вони синтезують низку ферментів, а ті, в свою чергу, розщеплюють білки, жири й вуглеводи до простих мономерів, використовують їх, а продукти життєдіяльності мікроорганізмів отримує тварина-хазяїн. Таким чином, здійснюється симбіоз між макроорганізмом і мікроорганізмами передшлунків. У ротовій порожнині жуйних (на відміну від коней і свиней) відбувається поверхневе пережовування корму і змочування його слиною. У жвачных животных важную роль в переваривании питательных веществ корма принадлежит преджелудкам (рубец, сетка, книжка), вместимость которых, например, у взрослого крупного рогатого скота может составлять до 200 л. В преджелудках не выделяются пищеварительные соки, а процессы пищеварения происходят только при участии микроорганизмов — бактерий и инфузорий, населяющих эти отделы пищеварительного канала. Для обеспечения своей жизнедеятельности они синтезируют ряд ферментов, а те, в свою очередь, расщепляют белки, жиры и углеводы до простых мономеров, используют их, а продукты жизнедеятельности микроорганизмов получает животное - хозяин. Таким образом, осуществляется симбиоз между макроорганизмом и микроорганизмами преджелудков. В ротовой полости жвачных (в отличие от лошадей и свиней) происходит поверхностное пережевывание корма и смачивание его слюной. uk_UK
dc.language.iso other uk_UK
dc.publisher СНАУ uk_UK
dc.subject велика рогата худоба uk_UK
dc.subject травлення uk_UK
dc.subject рубець uk_UK
dc.subject крупный рогатый скот uk_UK
dc.subject пищеварение uk_UK
dc.subject рубец uk_UK
dc.subject cattle uk_UK
dc.subject digestion uk_UK
dc.subject rumen uk_UK
dc.title Особливості травлення у жуйних тварин uk_UK
dc.title.alternative Особенности пищеварения у жвачных животных uk_UK
dc.title.alternative Features of digestion in ruminants uk_UK
dc.type Other uk_UK


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу