00 DSpace/Manakin Repository

Визначення оптимальних режимів попередньої інкубації проб молока для підрахунку у ньому кількості психротрофних мікроорганізмів

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Касянчук, В. В.
dc.contributor.author Бергілевич, О. М.
dc.contributor.author Терьохіна, О. В.
dc.contributor.author Касянчук, В. В.
dc.contributor.author Бергилевич, А. Н.
dc.contributor.author Терехина, Е. В.
dc.contributor.author Kasianchuk, V.
dc.contributor.author Berhilevych, O.
dc.contributor.author Terehina, O.
dc.date.accessioned 2018-03-16T13:16:02Z
dc.date.available 2018-03-16T13:16:02Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation Касянчук В. В. Визначення оптимальних режимів попередньої інкубації проб молока для підрахунку у ньому кількості психротрофних мікроорганізмів [Електронний ресурс] / В. В. Касянчук, О. М. Бергілевич, О. В. Терьохіна // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2016. - Вип. 11 (39). - С. 59-63. uk_UK
dc.identifier.uri http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5545
dc.description The article provides a scientific justification of using ofpreliminary incubation test in the control of psychrotrophic microorganisms, which consists of pre-incubating the initial sample of raw milk at a temperature of 12° C for 12-18 hours, following by inoculation dilutions under a solid nutrient medium and the culturing (classical method ). The period of study is reduced from 7-10 days to 2-3 days Using preliminary incubation test in combination with other sanitary and hygienic indicators (total bac-terial count and number of somatic cells) of raw milk will contribute not onlyimprove monitoring of the psychrotrophic microorganisms, but will be adequate indicator of the sanitary condition of dairy equipment, storage parameters of milk cold and sanitary conditions of milk at the farm as a whole. uk_UK
dc.description.abstract В статті наводиться наукове обґрунтування використання показника передінкубаційного тесту в контролі за психротрофними мікроорганізмами, який полягає у попередній інкубації вихідної проби сирого молока за температури 12°С протягом 12-18 годин з послідуючим посівом її розведень під тверде поживне середовище та культивуванням (класичний метод) при цьому період проведення досліджень скорочується з 7-10 діб до 2-3 діб. Використання передінкубаційного тесту у комплексі з іншими санітарно-гігієнічними показниками (кількість МАФАнМ та соматичних клітин) сирого молока буде сприяти не лише покращенню моніторингу за психротрофними мікроорганізмами, а ще буде адекватним показником санітарного стану молочного обладнання, параметрів зберігання молока охолодженим та санітарно-гігієнічних умов отримання молока на фермі в цілому. В статье представлено научное обоснование использования показателя перединкубационного теста в контроле за психротрофнимы микроорганизмами, который заключается в предварительной инкубации исходной пробы сырого молока при температуре 12 ° С в течение 12-18 часов с последующим посевом ее разведенных под твердую питательную среду и культивированием (классический метод) при этом период проведения исследований сокращается с 7-10 суток до 2-3 суток. Использование перединкубационного теста в комплексе с другими санитарно-гигиеническими показателями (количество МАФАнМ и соматических клеток) сырого молока будет способствовать не только улучшению мониторинга за психротрофными микроорганизмами, а еще будет адекватным показателем санитарного состояния молочного оборудования, параметров хранения молока охлажденным и санитарно-гигиенических условий получения молока на ферме в целом. uk_UK
dc.language.iso other uk_UK
dc.publisher СНАУ uk_UK
dc.subject молоко-сировина uk_UK
dc.subject психротрофні мікроорганізми uk_UK
dc.subject загальна кількість мікроорганізмів uk_UK
dc.subject молоко-сырье uk_UK
dc.subject психротрофные микроорганизмы uk_UK
dc.subject количество микроорганизмов uk_UK
dc.subject rawmilk uk_UK
dc.subject psychrotrophic microorganisms uk_UK
dc.subject the total number of microorganisms uk_UK
dc.title Визначення оптимальних режимів попередньої інкубації проб молока для підрахунку у ньому кількості психротрофних мікроорганізмів uk_UK
dc.title.alternative Определение оптимальных режимов предварительной инкубации проб молока для подсчета в нем количества психротрофних микроорганизмов uk_UK
dc.title.alternative Determination of the optimal conditions of preliminary incubation of samples of milk for counting the number of psychrotrophic microorganisms uk_UK
dc.type Other uk_UK


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу