00 DSpace/Manakin Repository

Вплив годівлі корів на якість молока

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Скляр, О. І.
dc.contributor.author Скляр, А. И.
dc.contributor.author Sklіar, A. I.
dc.date.accessioned 2018-03-16T13:30:13Z
dc.date.available 2018-03-16T13:30:13Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation Скляр О. І. Вплив годівлі корів на якість молока [Електронний ресурс] / О. І. Скляр // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2016. - Вип. 11 (39). - С. 63-66. uk_UK
dc.identifier.uri http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5546
dc.description The article presents the results of the study as milk cows. Cows with a positive response from the ex-periment removed. The established relationship between feeding the cows and the quality of milk obtained from them. Studies have shown that concentrated on type of feeding cows detected abnormalities in biologi-cal substrates. Number of ketone bodies in the blood of cows in first lactation increased 2.0 times and 4 of lactation in cows - at 8.75 times. Blood Glucose contrast tends to decrease. In the first lactation cows blood glucose number was less than the rate of 1.4 times, and in the fourth lactation cows at 1.85 times. Analysis fat milk cows has shown that it is in the physiologically acceptable range, and even contrast with increasing age slightly increased at a similar feeding and maintenance. uk_UK
dc.description.abstract В статті наведені результати дослідження якості молока корів. Установлена залежність між годівлею корів та якістю молока отриманого від них. Дослідження показали, що за концентрованого типу годівлі у корів виявлені відхилення у біологічних субстратах. Кількість кетонових тіл у крові корів першої лактації збільшена у 2,0 рази, а у корів 4 лактації - у 8,75 рази. Глюкоза крові навпаки має тенденцію до зменшення. У крові корів першої лактації кількість глюкози була меншою за норму у 1,4 рази, а у корів четвертої лактації у 1,85 рази. Аналіз жиру молока корів показав, що він знаходиться у фізіологічно допустимих межах, і ,навіть, навпаки зі збільшенням віку дещо підвищується при аналогічній годівлі та утриманню. В статье приведены результаты исследования качества молока коров. Установлено зависимость между кормлением коров и качеством молока полученного от них. Исследования показали, что при концентрованом типе кормления у коров обнаружены отклонения в биологических субстратах. Количество кетоновых тел в крови коров первой лактации увеличено в 2,0 раза, а у коров 4 лактации - в 8,75 раза. Глюкоза крови наоборот имеет тенденцию к уменьшению. В крови коров первой лактации количество глюкозы была меньше нормы в 1,4 раза, у коров четвертой лактации в 1,85 раза. Анализ количества жира молока коров показал, что он находится в физиологически допустимых пределах, и даже наоборот с увеличением возраста несколько повышается при аналогичном кормлении и содержании. uk_UK
dc.language.iso other uk_UK
dc.publisher СНАУ uk_UK
dc.subject молоко uk_UK
dc.subject моніторинг uk_UK
dc.subject якість молока uk_UK
dc.subject молоко uk_UK
dc.subject мониторинг uk_UK
dc.subject качество молока uk_UK
dc.subject milk uk_UK
dc.subject monitoring the quality of milk uk_UK
dc.subject blood uk_UK
dc.title Вплив годівлі корів на якість молока uk_UK
dc.title.alternative Влияние кормления коров на качество молока uk_UK
dc.title.alternative Impact on feeding cows milk quality uk_UK
dc.type Other uk_UK


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу