00 DSpace/Manakin Repository

Актуальні аспекти дослідження дикої фауни та м’яса диких тварин

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Авраменко, Н. О.
dc.contributor.author Авраменко, Н. А.
dc.contributor.author Avramenko, N. A.
dc.date.accessioned 2018-03-19T11:42:46Z
dc.date.available 2018-03-19T11:42:46Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation Авраменко Н. О. Актуальні аспекти дослідження дикої фауни та м’яса диких тварин [Електронний ресурс] / Н. О. Авраменко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2016. - Вип. 11 (39). - С. 75-78. uk_UK
dc.identifier.uri http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5555
dc.description Article describes results of the retrospective analysis of features of a spread and production of wild fauna of Europe and Ukraine and researches of meat of noble and spotty deer. In work the morphological and chemical composition of meat of red deer and spotty deer is in details described. The morphological structure of meat of red deer and spotty deer has many general regularities. However there is a number of specific features, which are connected with living conditions and a daily fodder ration. The number of bone in the meat red deer is 15,4±2,3 %, compared with spotty deer meat (16,8±1,4*). With the same probability of different deer meat for the content of connective tissue (2,3±0,4* compared with meat spotty deer - 2,5±0,7*).Number of fat in the meat of deer was located at 2,4±0,8, in contrast to the meat spotty deer - 2,6±0,3. The red deer meat protein level was 21,4±1,22 %, and spotty - 20,6±1,13 *. In the meat of deer fat level was within 3,17±1,11*, and spotty - 3,24±0,72***. uk_UK
dc.description.abstract Стаття описує результати ретроспективного аналізу особливостей розповсюдження й добування дикої фауни Європи і України і досліджень м’яса благородного і плямистого оленів. У роботі детально описано морфологічний та хімічний склад м'яса благородного та плямистого оленя. Морфологічний склад м'яса благородного та плямистого оленя має багато спільних закономірностей. Однак є ряд видових особливостей, які пов’язані з умовами існування та щоденним кормовим раціоном. Статья описывает результаты ретроспективного анализа особенностей распространения и добычи дикой фауны Европы и Украины и исследований мяса благородного и пятнистого оленей. В работе детально описан морфологический и химический состав мяса благородного и пятнистого оленей. Морфологический состав мяса благородного и пятнистого оленей имеет много общих закономерностей. Однако есть ряд видовых особенностей, которые связаны с условиями существования и ежедневным кормовым рационом. uk_UK
dc.language.iso other uk_UK
dc.publisher СНАУ uk_UK
dc.subject дика фауна uk_UK
dc.subject дикі тварини uk_UK
dc.subject поширення uk_UK
dc.subject дикая фауна uk_UK
dc.subject дикие животные uk_UK
dc.subject распространение uk_UK
dc.subject wild fauna uk_UK
dc.subject wild animals uk_UK
dc.subject spread uk_UK
dc.title Актуальні аспекти дослідження дикої фауни та м’яса диких тварин uk_UK
dc.title.alternative Актуальные аспекты исследования дикой фауны и мяса диких животных uk_UK
dc.title.alternative Actual aspects of the study of wild fauna and wild animal meat uk_UK
dc.type Other uk_UK


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу