dc.contributor.author |
Салогуб, А. М. |
|
dc.contributor.author |
Бондарчук, В. М. |
|
dc.contributor.author |
Єремейчук, І. О. |
|
dc.contributor.author |
Салогуб, А. Н. |
|
dc.contributor.author |
Бондарчук, В. Н. |
|
dc.contributor.author |
Еремейчук, И. А. |
|
dc.contributor.author |
Sologub, A. M. |
|
dc.contributor.author |
Bondarchuk, V. M. |
|
dc.contributor.author |
Yeremeychuk, I. A. |
|
dc.date.accessioned |
2018-05-15T12:10:41Z |
|
dc.date.available |
2018-05-15T12:10:41Z |
|
dc.date.issued |
2017 |
|
dc.identifier.citation |
Салогуб А. М. Особливості м’ясних та забійних властивостей бугайців українських чорно-рябої та бурої молочних порід Сумського регіону [Електронний ресурс] / А. М. Салогуб, В. М. Бондарчук, І. О. Єремейчук // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Тваринництво" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 5/1 (31). - С. 153- 157. |
uk_UK |
dc.identifier.uri |
http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5700 |
|
dc.description |
According studies slaughter and meat qualities of bull-calves Ukrainian Black-and-White and Brown Dairy breeds slaughtered at 18 months found that the best slaughter weight and slaughter yield had the bulls of Ukrainian Brown Dairy breed (258,8 kg and 54,3%) in comparison with Ukrainian Black-and-White Dairy (249,5 kg and 52,6%). The meat yield in bulls of Ukrainian Black-and-White Dairy breed was 187,1 kg, but at contemporaries of Ukrainian Brown Dairy – 198,4 kg, more on 11,3 kg in favor of Brown animals. |
uk_UK |
dc.description.abstract |
За дослідженнями забійних та м’ясних якостей бугайців українських чорно-рябої та бурої молочних порід забитих у віці 18 місяців встановлено, що кращими за забійною масою та забійним виходом характеризувалися бугайці української бурої молочної породи (258,8 кг та 54,3%) у порівнянні з українською чорно-рябою молочною (249,5 кг та 52,6%). Вихід м’якоті у бугайців української чорно-рябої молочної породи склав 187,1 кг, а у ровесників української бурої молочної – 198,4 кг з перевагою 11,3 кг на користь бурих тварин. По исследованиям убойных и мясных качеств бычков украинских черно-пёстрой и бурой молочных пород забитых в возрасте 18 месяцев установлено, что лучше по убойной массе и убойным выходом характеризовались бычки украинской бурой молочной породы (258,8 кг и 54,3%) по сравнению с украинской черно-пёстрой молочной (249,5 кг и 52,6%). Выход мякоти у бычков украинской черно-пёстрой молочной породы составил 187,1 кг, а у ровесников украинской бурой молочной – 198,4 кг с преимуществом 11,3 кг в пользу бурых животных. |
uk_UK |
dc.language.iso |
other |
uk_UK |
dc.publisher |
СНАУ |
uk_UK |
dc.subject |
бугайці |
uk_UK |
dc.subject |
забійні та м’ясні якості |
uk_UK |
dc.subject |
українська чорно-ряба молочна |
uk_UK |
dc.subject |
бычки |
uk_UK |
dc.subject |
убойные и мясные качества |
uk_UK |
dc.subject |
украинская черно-пёстрая молочная |
uk_UK |
dc.subject |
bulls |
uk_UK |
dc.subject |
slaughter and meat quality |
uk_UK |
dc.subject |
Ukrainian Black-and-White Dairy |
uk_UK |
dc.title |
Особливості м’ясних та забійних властивостей бугайців українських чорно-рябої та бурої молочних порід Сумського регіону |
uk_UK |
dc.title.alternative |
Особенности мясных и убойных свойств бычков украинский черно-пестрой и бурой молочных пород Сумского региона |
uk_UK |
dc.title.alternative |
Meat and slaughter features of bulls Ukrainian Black-and-White and Brown Dairy Breeds in Sumy region |
uk_UK |
dc.type |
Other |
uk_UK |