00 DSpace/Manakin Repository

Особливості м’ясних та забійних властивостей бугайців українських чорно-рябої та бурої молочних порід Сумського регіону

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Салогуб, А. М.
dc.contributor.author Бондарчук, В. М.
dc.contributor.author Єремейчук, І. О.
dc.contributor.author Салогуб, А. Н.
dc.contributor.author Бондарчук, В. Н.
dc.contributor.author Еремейчук, И. А.
dc.contributor.author Sologub, A. M.
dc.contributor.author Bondarchuk, V. M.
dc.contributor.author Yeremeychuk, I. A.
dc.date.accessioned 2018-05-15T12:10:41Z
dc.date.available 2018-05-15T12:10:41Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation Салогуб А. М. Особливості м’ясних та забійних властивостей бугайців українських чорно-рябої та бурої молочних порід Сумського регіону [Електронний ресурс] / А. М. Салогуб, В. М. Бондарчук, І. О. Єремейчук // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Тваринництво" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 5/1 (31). - С. 153- 157. uk_UK
dc.identifier.uri http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5700
dc.description According studies slaughter and meat qualities of bull-calves Ukrainian Black-and-White and Brown Dairy breeds slaughtered at 18 months found that the best slaughter weight and slaughter yield had the bulls of Ukrainian Brown Dairy breed (258,8 kg and 54,3%) in comparison with Ukrainian Black-and-White Dairy (249,5 kg and 52,6%). The meat yield in bulls of Ukrainian Black-and-White Dairy breed was 187,1 kg, but at contemporaries of Ukrainian Brown Dairy – 198,4 kg, more on 11,3 kg in favor of Brown animals. uk_UK
dc.description.abstract За дослідженнями забійних та м’ясних якостей бугайців українських чорно-рябої та бурої молочних порід забитих у віці 18 місяців встановлено, що кращими за забійною масою та забійним виходом характеризувалися бугайці української бурої молочної породи (258,8 кг та 54,3%) у порівнянні з українською чорно-рябою молочною (249,5 кг та 52,6%). Вихід м’якоті у бугайців української чорно-рябої молочної породи склав 187,1 кг, а у ровесників української бурої молочної – 198,4 кг з перевагою 11,3 кг на користь бурих тварин. По исследованиям убойных и мясных качеств бычков украинских черно-пёстрой и бурой молочных пород забитых в возрасте 18 месяцев установлено, что лучше по убойной массе и убойным выходом характеризовались бычки украинской бурой молочной породы (258,8 кг и 54,3%) по сравнению с украинской черно-пёстрой молочной (249,5 кг и 52,6%). Выход мякоти у бычков украинской черно-пёстрой молочной породы составил 187,1 кг, а у ровесников украинской бурой молочной – 198,4 кг с преимуществом 11,3 кг в пользу бурых животных. uk_UK
dc.language.iso other uk_UK
dc.publisher СНАУ uk_UK
dc.subject бугайці uk_UK
dc.subject забійні та м’ясні якості uk_UK
dc.subject українська чорно-ряба молочна uk_UK
dc.subject бычки uk_UK
dc.subject убойные и мясные качества uk_UK
dc.subject украинская черно-пёстрая молочная uk_UK
dc.subject bulls uk_UK
dc.subject slaughter and meat quality uk_UK
dc.subject Ukrainian Black-and-White Dairy uk_UK
dc.title Особливості м’ясних та забійних властивостей бугайців українських чорно-рябої та бурої молочних порід Сумського регіону uk_UK
dc.title.alternative Особенности мясных и убойных свойств бычков украинский черно-пестрой и бурой молочных пород Сумского региона uk_UK
dc.title.alternative Meat and slaughter features of bulls Ukrainian Black-and-White and Brown Dairy Breeds in Sumy region uk_UK
dc.type Other uk_UK


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу