00 DSpace/Manakin Repository

Вплив технології утримання індиків на якість продукції

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Фотіна, Т. І.
dc.contributor.author Вієвський, Г. С.
dc.contributor.author Фотін, О. В.
dc.contributor.author Фотина, Т. И.
dc.contributor.author Виевский, Г. С.
dc.contributor.author Фотин, А. А.
dc.contributor.author Fotina, T. I.
dc.contributor.author Vievskiy, G. S.
dc.contributor.author Fotin, O. V.
dc.date.accessioned 2018-05-22T11:04:23Z
dc.date.available 2018-05-22T11:04:23Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation Фотіна Т. І. Вплив технології утримання індиків на якість продукції [Електронний ресурс] / Т. І. Фотіна, Г. С. Вієвський, О. В. Фотін // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 1 (40). – С. 81-85. uk_UK
dc.identifier.uri http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5726
dc.description The article presents data of the impact of turkeys keeping technology on the quality of turkeys meat. The quality of the turkeys meat was determined by studying some organoleptic and physico-chemical parameters of meat, by anatomical dissection of carcasses, by the study of the chemical composition of meat and its biological value. It was proved that at the violation of the rules of placing turkeys, and unsatisfactory quality of the litter there are significant lesions of legs by pododermatytis, injuries of the wings and breast. At slaughter of this poultry a large number of poultry products are rejected or are implemented to selling as not category. uk_UK
dc.description.abstract У статті наведені данні про вплив технології утримання індиків на якість м’яса. Якість м'яса індичат та індичок визначали шляхом вивчення органолептичних і деяких фізико-хімічних показників м'яса, проведення анатомічного розтину тушок, вивчення хімічного складу м’яса та його біологічної цінності. Доведено, що порушенні норм посадки індиків, незадовільній якості підстилки спостерігаються значні ураження лап пододерматитами, намінами на грудині, травмами на крилах. При забої такої птиці велика кількість продукції бракується або виходе у реалізацію, як не категорійна. В статье приведены данные о влиянии технологии содержания индеек на качество мяса. Качество мяса индюшат и индеек определяли путем изучения органолептических и некоторых физико-химических показателей мяса, проведения вскрытия тушек, изучение химического состава мяса и его биологической ценности. Доказано, что нарушении норм посадки индеек, неудовлетворительное качество подстилки наблюдаются значительные поражения лап пододерматит, Намина на грудине, травмами на крыльях. При забое такой птицы большое количество продукции бракуется или выходе в реализацию, как категориальная. uk_UK
dc.language.iso other uk_UK
dc.publisher СНАУ uk_UK
dc.subject індики uk_UK
dc.subject якість м’яса uk_UK
dc.subject пододерматит uk_UK
dc.subject индейки uk_UK
dc.subject качество мяса uk_UK
dc.subject пододерматит uk_UK
dc.subject turkey uk_UK
dc.subject meat quality uk_UK
dc.subject pododermatyt uk_UK
dc.title Вплив технології утримання індиків на якість продукції uk_UK
dc.title.alternative Влияние технологии содержание индеек на качество продукции uk_UK
dc.title.alternative Impact of the turkeys keeping technology on their product quality uk_UK
dc.type Other uk_UK


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу