00 DSpace/Manakin Repository

Сортові особливості формування продуктивності різних видів гірчиці ярої в умовах північно-східного Лісостепу України

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Мельник, А. В.
dc.contributor.author Жердецька, С. В.
dc.contributor.author Шабір, Г.
dc.contributor.author Алі, Ш.
dc.contributor.author Мельник, А. В.
dc.contributor.author Жердецкая, С. В.
dc.contributor.author Шабир, Г.
dc.contributor.author Али, Ш.
dc.contributor.author Melnyk, A. V.
dc.contributor.author Zherdetska, S. V.
dc.contributor.author Shabir, G.
dc.contributor.author Ali, S.
dc.date.accessioned 2018-06-01T12:29:24Z
dc.date.available 2018-06-01T12:29:24Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation Сортові особливості формування продуктивності різних видів гірчиці ярої в умовах північно-східного Лісостепу України [Електронний ресурс] / А. В. Мельник, С. В. Жердецька, Г. Шабір, Ш. Алі // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Агрономія і біологія" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 2 (33). – С. 104-109. uk_UK
dc.identifier.uri http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5775
dc.description A. V. Melnyk, S. V. Zherdetska, G. Shabir, S. Ali According to results of research was found that in conditions of the north-eastern forest-steppe of Ukraine different kinds of mustard had their agrobiological characteristics. On average, the highest yield of yellow mustard seed was received (21,5 c/ha), a little less of white mustard (18,7 c/ha) and black mustard (17,4 c/ha). More marked differences were found in terms quality of seed. In particular, the weight of 1000 pieces of seeds was the highest in white mustard (5.4 g) and the oily yellow mustard (40,6 %). It should be noted that in a northeastern forest-steppe of Ukraine the lowest weight of 1000 pieces (3.0 g) was characterized the seed of black mustard and the oily (28,4) the seed of white mustard. uk_UK
dc.description.abstract Представлені результати досліджень 2015–2016 рр. з вивчення реакції сучасних сортів гірчиці сизої, білої та чорної на умови вирощування. Визначені особливості росту і розвитку рослин та проведена порівняльна характеристика показників продуктивності. Встановлено, що в умовах північно-східного Лісостепу України сучасні сорти гірчиці ярої формували врожайність на рівні: сизої 14,5–24,0 ц/га, білої – 17,3–19,4 ц/га; чорної – 16,5–18,2 ц/га. Представлены результаты исследований 2015-2016 гг. по изучению реакции современных сортов горчицы сизой, белой и черной на условия выращивания. Определены особенности роста и развития растений и проведена сравнительная характеристика показателей продуктивности. Установлено, что в условиях северо-восточной Лесостепи Украины современные сорта горчицы яровой формировали урожайность на уровне: сизой 14,5–24,0, белой − 17,3–19,4; черной – 16,5–18,2 ц/га. Средний показатель массы 1000 шт. семян был крупнее у горчицы белой (5,4 г), а масличность у горчицы сизой (40,6 %). Наименьшую массу 1000 шт. (3,0 г) имели семена горчицы черной, а масличность (28,4 %) - семена горчицы белой. uk_UK
dc.language.iso other uk_UK
dc.publisher СНАУ uk_UK
dc.subject гірчиця сиза uk_UK
dc.subject олійність uk_UK
dc.subject урожайність uk_UK
dc.subject горчица сизая uk_UK
dc.subject масличность uk_UK
dc.subject урожайность uk_UK
dc.subject yellow mustard uk_UK
dc.subject oily uk_UK
dc.subject yield uk_UK
dc.title Сортові особливості формування продуктивності різних видів гірчиці ярої в умовах північно-східного Лісостепу України uk_UK
dc.title.alternative Сортовые особенности формирования продуктивности разных видов горчицы яровой в условиях северо-восточной Лесостепи Украины uk_UK
dc.title.alternative Varietal characteristics different species of mustard spring productivity formation in the conditions of the north-eastern forest-steppe of Ukraine uk_UK
dc.type Other uk_UK


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу