00 DSpace/Manakin Repository

Особливості стандартизації пшениці в Україні та США

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Глупак, З. І.
dc.contributor.author Глупак, З. И.
dc.contributor.author Hlupak, Z. I.
dc.date.accessioned 2019-03-20T13:57:28Z
dc.date.available 2019-03-20T13:57:28Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation Глупак З. І. Особливості стандартизації пшениці в Україні та США [Електронний ресурс] / З. І. Глупак // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Агрономія і біологія " / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 9 (34). – С. 56-61. uk_UK
dc.identifier.uri http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6399
dc.description The article presents a comparison of the Ukrainian state standard for wheat grain with the standard of the United States of America. The parameters of soft and hard wheat quality, which are regulated by the standards of both countries, are analyzed. The common characteristics and differences in determining the quality class of wheat are given. The analysis of the methods of determining the basic quality indices of wheat has been carried out. The Ukrainian standard is very different from the US standard. It is impossible to fully compare the grain class in these countries, since they are based on different principles and techniques. Therefore, in order to compare the quality of the grain, it is necessary to use the same method of their determination. uk_UK
dc.description.abstract В статті наведено порівняння українського державного стандарту на зерно пшениці із стандартом Сполучених Штатів Америки. Проаналізовано показники якості пшениці м’якої та твердої, які регламентуються стандартами обох країн. Наведено спільні характеристики та відмінності у визначенні класу якості пшениці. Проведено аналіз методик визначення основних показників якості пшениці. Український стандарт дуже сильно відрізняється від стандарту США. Неможливо повністю порівняти клас зерна в цих країнах, оскільки в їх основу покладено різні принципи та методику. Тому, щоб порівняти якість зерна необхідно використовувати однакову методику їх визначення. В статье приведено сравнение украинского государственного стандарта на зерно пшеницы со стандартом Соединенных Штатов Америки. Проанализированы показатели качества пшеницы мягкой и твердой, которые регламентируются стандартами обеих стран. Приведены общие характеристики и различия в определении класса качества пшеницы. Проведен анализ методик определения основных показателей качества пшеницы. Украинский стандарт очень сильно отличается от стандарта США. Невозможно полностью сравнить класс зерна в этих странах, поскольку в их основу положены различные принципы и методику. Поэтому, чтобы сравнить качество зерна необходимо использовать одинаковую методику их определения. uk_UK
dc.language.iso other uk_UK
dc.publisher Сумський національний аграрний університет uk_UK
dc.subject пшениця uk_UK
dc.subject стандарт на пшеницю uk_UK
dc.subject клас якості пшениці uk_UK
dc.subject пшеница uk_UK
dc.subject стандарт на пшеницу uk_UK
dc.subject класс качества пшеницы uk_UK
dc.subject wheat uk_UK
dc.subject wheat standard uk_UK
dc.subject wheat quality class uk_UK
dc.title Особливості стандартизації пшениці в Україні та США uk_UK
dc.title.alternative Особенности стандартизации пшеницы в Украине и США uk_UK
dc.title.alternative Peculiarities of wheat standardization in Ukraine and in the USA uk_UK
dc.type Other uk_UK


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу