00 DSpace/Manakin Repository

Взаємний вплив електричного та акустичного нагрівання біологічних продуктів у технологічному процесі сушіння

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Яковлєв, В. Ф.
dc.contributor.author Савойський, О. Ю.
dc.contributor.author Яковлев, В. Ф.
dc.contributor.author Савойский, А. Ю.
dc.contributor.author Yakovlev, V.
dc.contributor.author Savoiskyi, A.
dc.date.accessioned 2019-04-01T11:38:08Z
dc.date.available 2019-04-01T11:38:08Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation Яковлєв В. Ф. Взаємний вплив електричного та акустичного нагрівання біологічних продуктів у технологічному процесі сушіння [Електронний ресурс] / В. Ф. Яковлєв, О. Ю. Савойський // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Механізація та автоматизація виробничих процесів" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 10 (32). – С. 131-134. uk_UK
dc.identifier.uri http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6435
dc.description The mutual influence of the electrical and acoustic heating of a biological product on the speed of the process with infra-red convection drying has been theoretically grounded in order to intensify the process of dehydration of the product, with the aim of further use in the practice of designing and technical implementation of the method. It has been proved mathematically that the use of additional methods (electric and acoustic) in combination with the traditional gives a significant reduction in the drying time compared to each of the individual species. It is determined that the process of the influence of electric and acoustic methods on the duration of drying is oscillatory, indicating that the change in the parameters of one or another of the types of additional methods (voltage, current, frequency - in an electrical method, or intensity, frequency - with acoustic) you can adjust the duration of the process of its energy consumption and automate the drying process itself. The obtained results of theoretical research provide the preconditions for preparation and conducting of corresponding experimental researches. uk_UK
dc.description.abstract Теоретично обґрунтовано взаємний вплив електричного та акустичного нагрівання біологічного продукту на швидкість процесу при інфрачервоній конвективній сушці, для інтенсифікації процесу зневоднення продукту, з метою подальшого використання в практиці проектування і технічній реалізації методу. Теоретически обосновано взаимное влияние электрического и акустического нагрева биологического продукта на скорость процесса при инфракрасной конвективной сушке для интенсификации процесса обезвоживания продукта, с целью дальнейшего использования в практике проектирования и технической реализации метода. uk_UK
dc.language.iso other uk_UK
dc.publisher Сумський національний аграрний університет uk_UK
dc.subject комбінована сушка uk_UK
dc.subject електричний нагрів uk_UK
dc.subject акустичне нагрівання uk_UK
dc.subject комбинированная сушка uk_UK
dc.subject электрический нагрев uk_UK
dc.subject акустический нагрев uk_UK
dc.subject combined drying uk_UK
dc.subject electric heating uk_UK
dc.subject acoustic heating uk_UK
dc.title Взаємний вплив електричного та акустичного нагрівання біологічних продуктів у технологічному процесі сушіння uk_UK
dc.title.alternative Взаимное влияние электрического и акустического нагрева биологических продуктов в технологическом процессе сушки uk_UK
dc.title.alternative Relative effect of electrical and acoustic heating of biological products in the technological solution process uk_UK
dc.type Other uk_UK


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу