DSpace Repository

Вплив розчинності протеїну концентрованих кормів на процеси рубцевого травлення у корів

Show simple item record

dc.contributor.author Камбур, М. Д.
dc.contributor.author Замазій, А. А.
dc.contributor.author Калашник, О. М.
dc.contributor.author Лівощенко, Е. М.
dc.contributor.author Лермонтов, А. Ю.
dc.contributor.author Камбур, М. Д.
dc.contributor.author Замазий, А. А.
dc.contributor.author Калашник, А. Н.
dc.contributor.author Ливощенко, Е. М.
dc.contributor.author Лермонтов, А. Ю.
dc.contributor.author Kambur, M. D.
dc.contributor.author Zamasiy, A. A.
dc.contributor.author Klashnik, O. M.
dc.contributor.author Livojenkj, Е. M.
dc.contributor.author Lermontov, A. Y.
dc.date.accessioned 2019-04-03T07:36:21Z
dc.date.available 2019-04-03T07:36:21Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation Вплив розчинності протеїну концентрованих кормів на процеси рубцевого травлення у корів [Електронний ресурс] / М. Д. Камбур, А. А. Замазій, О. М. Калашник [та ін.] // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 11 (41). – С. 3-7. uk_UK
dc.identifier.uri http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6446
dc.description The article presents the results of conducted studies, which prove that the solubility of protein-concentrated feed has an effect on the processes of scar digestion in cows. This factor most significantly influenced the exchange of nitrogen metabolites in rats of experimental cows. The total nitrogen content during 90 days of experiment in animals in the control group in the rumen was 108.98±2.94 mg% and increased to 147±6.0 mg% in animals the second group and up to 159±5.8 mg% in animals of the third group. The increase in the total nitrogen content in the adherent scar in experimental groups of cows is accompanied by a decrease in the content of the final nitrogen and an increase in the content of protein nitrogen in the rumen. Thus, the content of the final nitrogen in the rats of cows of the second experimental group decreased to 64.08±3.06 mg% and 64.06±4.04 mg% of the cows of the third group. All this is accompanied by a decrease in the ammonia content in animal rats. In cows of the second experimental group, the ammonia content was 10.84±0.86 mg and 10.62±0.94 mg% in animals of the third group, which is significantly less than in the control animals (p<0.01). uk_UK
dc.description.abstract В статті наведені результати проведених досліджень, які доводять, що розчинність протеїн уконцентрованих кормів впливає на процеси рубцевого травлення у корів. Даний фактор найбільш суттєво вплинув на обмін азотистих метаболітів у рубці корів дослідних груп. Вміст загального азоту впродовж 90 діб досліду у тварин контрольної групи в рубці становив 108,98±2,94 мг% і підвищився до 147±6,0 мг% у тварин другої групи та до 159±5,8 мг % у тварин третьої групи. Підвищення вмісту загального азоту у вмістимому рубця корів дослідних груп супроводжується зниженням вмісту остаточного азоту та підвищенням вмісту білкового азоту у рубці. Так, вміст остаточного азоту в рубці корів другої дослідної групи знизився до 64,08±3,06 мг% і 64,06±4,04 мг% у корів третьої групи. Все це супроводжується зниженням вмісту аміаку у рубці тварин. У корів другої дослідної групи вміст аміаку становив 10,84±0,86 мг і 10,62±0,94 мг% у тварин третьої групи, що вірогідно менше, ніж у тварин контрольної групи (р<0,01), що свідчить про більш ефективне використання протеїну кормів тваринами дослідних груп. В статье приведены результаты проведенных исследований, которые свидетель ствуют о том, что растворимость протеїна концентрованих кормов влияет на процессы рубцового пищеварения у коров. Данный фактор наиболее существенно повлиял на обмен азотистых метаболитов в рубце коров опытных груп. Содержание общего азота в течение 90 суток опыта у животных контрольной группы в рубце составлял 108,98±2,94 мг% и повысился до 147±6,0 мг% у животных второй группы и до 159±5,8 мг% у животных третьей группы. Повышение содержания общего азота в содержимом рубца коров опытных групп сопровождалось снижением содержания остаточного азота и повышением содержания белкового азота в рубце. Так, содержание остаточного азота в рубце коров второй опытной группы снизился до 64,08±3,06 мг% и составлял 64,06±4,04 мг% у коров третьей группы. Все это сопровождается снижением содержания аммиака в рубце коров опытных групп. У коров второй опытной группы содержание аммиака составило 10,84±0,86 мг и 10,62±0,94 мг% у животных третьей группы, что достоверно меньше, чем у животных контрольной группы (р <0,01). uk_UK
dc.language.iso other uk_UK
dc.publisher Сумський національний аграрний університет uk_UK
dc.subject рубцеве травлення uk_UK
dc.subject розчинність uk_UK
dc.subject протеїн uk_UK
dc.subject рубцовое пищеварение uk_UK
dc.subject растворимость uk_UK
dc.subject протеин uk_UK
dc.subject scar digestion uk_UK
dc.subject solubility uk_UK
dc.subject protein uk_UK
dc.title Вплив розчинності протеїну концентрованих кормів на процеси рубцевого травлення у корів uk_UK
dc.title.alternative Влияние растворимости протеина концентрированных кормов на процессы рубцевого пищеварения у коров uk_UK
dc.title.alternative Influence of protein solubility of concentrated fodders on processes of scar digestion in cows uk_UK
dc.type Other uk_UK


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account