00 DSpace/Manakin Repository

Амінокислотний та жирно-кислотний склад м’яса диких тварин

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Авраменко, Н. О.
dc.contributor.author Нагорна, Л. В.
dc.contributor.author Авраменко, Н. А.
dc.contributor.author Нагорна, Л. В.
dc.contributor.author Avramenko, N. A.
dc.contributor.author Nagorna, L. V.
dc.date.accessioned 2019-04-03T10:21:21Z
dc.date.available 2019-04-03T10:21:21Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation Авраменко Н. О. Амінокислотний та жирно-кислотний склад м’яса диких тварин [Електронний ресурс] / Н. О. Авраменко, Л. В. Нагорна // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 11 (41). – С. 33-36. uk_UK
dc.identifier.uri http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6453
dc.description Examine the chemical composition, quality and safety of meat of wild boar, roe deer and various places prey for later use technology products for special purposes. Studies choice of main and auxiliary raw materials, functional ingredients in meat technology using meat of wild animals. Considered the biomedical requirements. To assess the biological value was used amino acid swift method, based on a comparison of the amino acid composition of the protein sample to the test amino acid composition of ideal protein. Taken as the standard protein egg. The content of pesticides, macro-and micronutrients, heavy metals in meat of wild boar learned from Sumy, Poltava and Chernigov region in terms established by the laws of hunting. The composition and properties of lipids, amino acid composition and color of meat of different animal species. Use the meat of wild animals safe and provides a finished product with optimum quality indicators. uk_UK
dc.description.abstract Вивчено хімічний склад, якість і безпеку м'яса кабанів, козулі з різних місць видобутку для подальшого використання технологічних продуктів в спеціальних цілях. Для оцінки біологічної цінності був використаний швидкий спосіб виявлення амінокислот, заснований на порівнянні амінокислотної композиції білкової проби з випробувальною амінокислотною композицією ідеального білка. Взято як стандартне білкове яйце. Вміст пестицидів, макро-та мікроелементів, важких металів у м'ясі кабана, отриманих з Сумської, Полтавської та Чернігівської областей в строки, встановлені законами полювання. Склад та властивості ліпідів, амінокислотний склад та колір м'яса різних видів тварин. Безпечне використання м'яса диких тварин і готового продукту з оптимальними показниками якості. Изучение химического состава, качества и безопасности мяса дикого кабана, косули из различных мест добычи для последующего использования технологических продуктов в специальных целях. Для оценки биологической ценности применялся метод аминокислот, основанный на сравнении аминокислотного состава образца белка с тестовым аминокислотным составом идеального белка. Взято как стандартное белковое яйцо. Содержание пестицидов, макро- и микроэлементов, тяжелых металлов в мясе дикого кабана было сделано в Сумской, Полтавской и Черниговской областях в соответствии с законами охоты. Состав и свойства липидов, аминокислотный состав и цвет мяса разных видов животных. Безопасное использование мяса диких животных и готового продукта с оптимальными показателями качества. uk_UK
dc.language.iso other uk_UK
dc.publisher Сумський національний аграрний університет uk_UK
dc.subject дика фауна uk_UK
dc.subject дикі тварини uk_UK
dc.subject розповсюдженість uk_UK
dc.subject дикая фауна uk_UK
dc.subject дикие животные uk_UK
dc.subject распространение uk_UK
dc.subject meat uk_UK
dc.subject wild zoons uk_UK
dc.subject venison uk_UK
dc.title Амінокислотний та жирно-кислотний склад м’яса диких тварин uk_UK
dc.title.alternative Аминокислотный и жирно-кислотный состав мяса диких животных uk_UK
dc.title.alternative Amino acid and fatty acid composition of meat of wild animals uk_UK
dc.type Other uk_UK


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу