dc.contributor.author |
Камбур, М. Д. |
|
dc.contributor.author |
Лівощенко, Е. М. |
|
dc.contributor.author |
Лівощенко, Л. П. |
|
dc.contributor.author |
Камбур, М. Д. |
|
dc.contributor.author |
Ливощенко, Е. М. |
|
dc.contributor.author |
Ливощенко, Л. П. |
|
dc.contributor.author |
Kambur, M. D. |
|
dc.contributor.author |
Livoschenko, E. M |
|
dc.contributor.author |
Livoschenko, L. P. |
|
dc.date.accessioned |
2019-04-03T11:26:47Z |
|
dc.date.available |
2019-04-03T11:26:47Z |
|
dc.date.issued |
2017 |
|
dc.identifier.citation |
Камбур М. Д. Корекція вмісту загального білка та імуноглобулінів класу G у індиків аскорбіновою кислотою після дії теплового подразника [Електронний ресурс] / М. Д. Камбур, Е. М. Лівощенко, Л. П. Лівощенко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 11 (41). – С. 51-55. |
uk_UK |
dc.identifier.uri |
http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6456 |
|
dc.description |
The article presents data on the correction of the total protein content and immunoglobulins of class G in turkeys by ascorbic acid after the action of a thermal stimulus. The use of ascorbic acid has a positive effect on the content of total protein and immunoglobulins of the G-class in the serum of turkeys.
The most effective action of vitamin C in the bird was observed when it was poured out with water. The content of total protein and immunoglobulins of class G in serum of turkeys of all experimental groups under the influence of thermal stimulus and the use of vitamin C decreased in the first day of research, respectively, in 1,28-1,35 times (P<0,01 and P<0,001) and in 1.17-1.32 times (P<0.05, P<0.01, P<0.001). |
uk_UK |
dc.description.abstract |
В статті наведені дані щодо корекції вмісту загального білка та імуноглобулінів класу G у індиків аскорбіновою кислотою після дії теплового подразника. Застосування аскорбінової кислоти позитивно впливало на вмісту загального білка та імуноглобулінів класу G у сироватці крові індиків.
Найбільш ефективна дія вітаміну С у птиці спостерігалася при його випоюванні з водою. Вміст загального білка та імуноглобулінів класу G у сироватці крові індиків всіх дослідних груп під дією теплового подразника та застосування вітаміну С знижувався на першу добу досліджень відповідно у 1,28-1,35 рази (Р<0,01 і Р<0,001) і у 1,17-1,32 рази (Р<0,05, Р<0,01, Р<0,001).
В статье приведены данные по коррекции содержания общего белка и иммуноглобулинов класса G в индюков аскорбиновой кислотой после воздействия теплового раздражителя. Применение аскорбиновой кислоты положительно влияло на содержания общего белка и иммуноглобулинов класса G в сыворотке крови индеек.
Наиболее эффективное действие витамина С у птицы наблюдалась при его выпаивании с водой. Содержание общего белка и иммуноглобулинов класса G в сыворотке крови индеек всех исследовательских групп под действием теплового раздражителя и применения витамина С снижался в первые сутки исследований соответственно в 1,28-1,35 раза (Р<0,01 и Р<0,001) и в 1,17-1,32 раза (Р<0,05, Р<0,01, Р<0,001). |
uk_UK |
dc.language.iso |
other |
uk_UK |
dc.publisher |
Сумський національний аграрний університет |
uk_UK |
dc.subject |
індики |
uk_UK |
dc.subject |
сироватка крові |
uk_UK |
dc.subject |
загальний білок |
uk_UK |
dc.subject |
индюки |
uk_UK |
dc.subject |
сыворотка крови |
uk_UK |
dc.subject |
общий белок |
uk_UK |
dc.subject |
turkeys |
uk_UK |
dc.subject |
blood serum |
uk_UK |
dc.subject |
total protein |
uk_UK |
dc.title |
Корекція вмісту загального білка та імуноглобулінів класу G у індиків аскорбіновою кислотою після дії теплового подразника |
uk_UK |
dc.title.alternative |
Коррекция содержания общего белка и иммуноглобулинов класса G у индеек аскорбиновой кислотой после действия теплового раздражителя |
uk_UK |
dc.title.alternative |
Correction of general whole and immunoglobulin content class G indicators vitamin C after the action of thermal contract |
uk_UK |
dc.type |
Other |
uk_UK |