DSpace Repository

Корекція вмісту загального білка та імуноглобулінів класу G у індиків аскорбіновою кислотою після дії теплового подразника

Show simple item record

dc.contributor.author Камбур, М. Д.
dc.contributor.author Лівощенко, Е. М.
dc.contributor.author Лівощенко, Л. П.
dc.contributor.author Камбур, М. Д.
dc.contributor.author Ливощенко, Е. М.
dc.contributor.author Ливощенко, Л. П.
dc.contributor.author Kambur, M. D.
dc.contributor.author Livoschenko, E. M
dc.contributor.author Livoschenko, L. P.
dc.date.accessioned 2019-04-03T11:26:47Z
dc.date.available 2019-04-03T11:26:47Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation Камбур М. Д. Корекція вмісту загального білка та імуноглобулінів класу G у індиків аскорбіновою кислотою після дії теплового подразника [Електронний ресурс] / М. Д. Камбур, Е. М. Лівощенко, Л. П. Лівощенко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 11 (41). – С. 51-55. uk_UK
dc.identifier.uri http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6456
dc.description The article presents data on the correction of the total protein content and immunoglobulins of class G in turkeys by ascorbic acid after the action of a thermal stimulus. The use of ascorbic acid has a positive effect on the content of total protein and immunoglobulins of the G-class in the serum of turkeys. The most effective action of vitamin C in the bird was observed when it was poured out with water. The content of total protein and immunoglobulins of class G in serum of turkeys of all experimental groups under the influence of thermal stimulus and the use of vitamin C decreased in the first day of research, respectively, in 1,28-1,35 times (P<0,01 and P<0,001) and in 1.17-1.32 times (P<0.05, P<0.01, P<0.001). uk_UK
dc.description.abstract В статті наведені дані щодо корекції вмісту загального білка та імуноглобулінів класу G у індиків аскорбіновою кислотою після дії теплового подразника. Застосування аскорбінової кислоти позитивно впливало на вмісту загального білка та імуноглобулінів класу G у сироватці крові індиків. Найбільш ефективна дія вітаміну С у птиці спостерігалася при його випоюванні з водою. Вміст загального білка та імуноглобулінів класу G у сироватці крові індиків всіх дослідних груп під дією теплового подразника та застосування вітаміну С знижувався на першу добу досліджень відповідно у 1,28-1,35 рази (Р<0,01 і Р<0,001) і у 1,17-1,32 рази (Р<0,05, Р<0,01, Р<0,001). В статье приведены данные по коррекции содержания общего белка и иммуноглобулинов класса G в индюков аскорбиновой кислотой после воздействия теплового раздражителя. Применение аскорбиновой кислоты положительно влияло на содержания общего белка и иммуноглобулинов класса G в сыворотке крови индеек. Наиболее эффективное действие витамина С у птицы наблюдалась при его выпаивании с водой. Содержание общего белка и иммуноглобулинов класса G в сыворотке крови индеек всех исследовательских групп под действием теплового раздражителя и применения витамина С снижался в первые сутки исследований соответственно в 1,28-1,35 раза (Р<0,01 и Р<0,001) и в 1,17-1,32 раза (Р<0,05, Р<0,01, Р<0,001). uk_UK
dc.language.iso other uk_UK
dc.publisher Сумський національний аграрний університет uk_UK
dc.subject індики uk_UK
dc.subject сироватка крові uk_UK
dc.subject загальний білок uk_UK
dc.subject индюки uk_UK
dc.subject сыворотка крови uk_UK
dc.subject общий белок uk_UK
dc.subject turkeys uk_UK
dc.subject blood serum uk_UK
dc.subject total protein uk_UK
dc.title Корекція вмісту загального білка та імуноглобулінів класу G у індиків аскорбіновою кислотою після дії теплового подразника uk_UK
dc.title.alternative Коррекция содержания общего белка и иммуноглобулинов класса G у индеек аскорбиновой кислотой после действия теплового раздражителя uk_UK
dc.title.alternative Correction of general whole and immunoglobulin content class G indicators vitamin C after the action of thermal contract uk_UK
dc.type Other uk_UK


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account