DSpace Repository

Імунітет та стан печінки індиків в умовах промислового виробництв

Show simple item record

dc.contributor.author Камбур, М. Д.
dc.contributor.author Замазій, А. А.
dc.contributor.author Петренко, В. М.
dc.contributor.author Камбур, М. Д.
dc.contributor.author Замазий, А. А.
dc.contributor.author Петренко, В. М.
dc.contributor.author Kambur, M. D.
dc.contributor.author Zamazi, A. A.
dc.contributor.author Petrenko, V. M.
dc.date.accessioned 2019-04-09T08:51:15Z
dc.date.available 2019-04-09T08:51:15Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation Камбур М. Д. Імунітет та стан печінки індиків в умовах промислового виробництв [Електронний ресурс] / М. Д. Камбур, А. А. Замазій, В. М. Петренко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2018. - Вип. 1 (42). – С. 15-19. uk_UK
dc.identifier.uri http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6488
dc.description The article presents data on the state of the turkey liver in conditions of intensive production. During the experiment, differences in the activity of AlAT and AsAT in the serum of turkeys received immunomodulator and immunostimulant compared to the control group were detected. The activity of ALT and ASAT was significantly higher in the control group turkeys at both 50 and 70 days of the experiment. In particular, the activity of AlAT and AsAT in the blood serum of the control group of turkeys on the 50th day exceeded their activity in the poultry of the 2nd experimental group, respectively, by 12.1 % and 6.2 %, while in III, respectively, by 23.7 % and 23.8 %. By the 70th day, the activity of AlAT in turkeys in the control group tended to increase in comparison with the previous values for the 50th day, and it was significantly increased, compared with the II experimental group, respectively, by 20.7 %, and the activity of the AsAT – by 10.9% and remained at a high level of activity and for 90 days. uk_UK
dc.description.abstract В статті наведені данні, щодо стану печінки індиків в умовах інтенсивного виробництва. Упродовж експерименту було виявлено відмінності в активності АлАТ і АсАТ у сироватці крові індиків, які отримували імуномодулятор та імуностимулятор у порівнянні з контрольною групою. Активність АлАТ і АсАТ були значно вищі у індиків контрольної групи як на 50, так і на 70 добу експерименту. Зокрема, активність АлАТ і АсАТ в сироватці крові контрольної групи індиків на 50-ту добу перевищувала їх активність у птиці ІІ дослідної групи, відповідно, на 12,1 % та 6,2 %, а у ІІІ, відповідно на 23,7 % та 23,8 %. На 70-ту добу активність АлАТ у індиків контрольної групи тенденційно підвищувалась у порівнянні як з попередніми значеннями на 50-ту добу, так і вірогідно підвищувалась, у порівнянні з ІІ дослідною групою, відповідно на 20,7 %, а активність АсАТ – на 10,9 % і залишалась на високому рівні активності і на 90 добу. В статье приведены данные относительно состояния печени индеек в условиях интенсивного производства. В течение эксперимента было выявлено различия в активности АлАТ и АсАТ в сыворотке крови индеек, которые получали иммуномодулятор и иммуностимулятор по сравнению с контрольной группой. Активность АлАТ и АсАТ были значительно выше у индюков контрольной группы как на 50, так и на 70 сутки эксперимента. В частности, активность АлАТ и АсАТ в сыворотке крови контрольной группы индюков на 50-е сутки превышала их активность у птицы и исследовательской группы, соответственно, на 12,1 % и 6,2 %, а в III, соответственно на 23,7 % и 23,8 %. На 70-е сутки активность АЛТ в индюков контрольной группы тенденциозно повышалась по сравнению как с предыдущими значениями на 50-е сутки, так и достоверно повышалась, по сравнению со II исследовательской группой, соответственно на 20,7 %, а активность АсАТ – на 10,9 % и оставалась на высоком уровне активности и на 90 сутки. uk_UK
dc.language.iso other uk_UK
dc.publisher Сумський національний аграрний університет uk_UK
dc.subject імуностимулятор uk_UK
dc.subject гепатопротектор uk_UK
dc.subject індики uk_UK
dc.subject иммуностимулятор uk_UK
dc.subject гепатопротектор uk_UK
dc.subject индюки uk_UK
dc.subject immunostimulant uk_UK
dc.subject hepatoprotector uk_UK
dc.subject turkeys uk_UK
dc.title Імунітет та стан печінки індиків в умовах промислового виробництв uk_UK
dc.title.alternative Состояние печени индюков в условиях интенсивного производства uk_UK
dc.title.alternative The state of the liver of turkeys in conditions of intensive production uk_UK
dc.type Other uk_UK


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account