dc.contributor.author |
Данілова, І. С. |
|
dc.contributor.author |
Яценко, І. В. |
|
dc.contributor.author |
Рисований, В. І. |
|
dc.contributor.author |
Данилова, И. С. |
|
dc.contributor.author |
Яценко, И. В. |
|
dc.contributor.author |
Рисованый, В. И. |
|
dc.contributor.author |
Danilova, I. S. |
|
dc.contributor.author |
Yacenko, I. V. |
|
dc.contributor.author |
Risovaniy, V. I. |
|
dc.date.accessioned |
2019-04-09T11:16:36Z |
|
dc.date.available |
2019-04-09T11:16:36Z |
|
dc.date.issued |
2018 |
|
dc.identifier.citation |
Данілова І. С. Визначення поживних властивостей різних видів равликів [Електронний ресурс] / І. С. Данілова, І. В. Яценко, В. І. Рисований // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2018. - Вип. 1 (42). – С. 36-38. |
uk_UK |
dc.identifier.uri |
http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6493 |
|
dc.description |
The article presents materials for studying the nutritional properties of raw snail meat. The article contains comparative studies of the following parameters: moisture and dry matter, in which, in turn, we identified protein, fat, carbohydrates, ash and energy value. For research, meat of three species of snails was taken – Helix aspersa maxima, Helix aspersa muller, Helix pomatia. It is established that the meat of snails taken for research is not significantly different from each other in terms of nutrition. |
uk_UK |
dc.description.abstract |
У статті представлені матеріали з вивчення поживних властивостей сирого м’яса равликів. Стаття містить порівняльні дослідження наступних показників: вологи та сухої речовини, в якій, в свою чергу, нами було визначено білок, жир, вуглеводи, золу та енергетичну цінність. Для досліджень було взято м’ясо трьох видів равликів – Helixaspersamaxima, Helixaspersamuller,Helixpomatia. Встановлено, що м’ясо равликів, взятих для досліджень суттєво не відрізняється одне від одного за показниками поживності.
В статье представлены материалы по изучению питательных свойств свежего мяса улиток. Статья содержит сравнительные исследования следующих показателей: влаги и сухого вещества, в котором, в свою очередь, нами было определено белок, жир, углеводы, золу и энергетическую ценность. Для исследований было взято свежее мясо трех видов улиток – Helixaspersamaxima, Helixaspersamuller,Helixpomatia. Установлено, что мясо улиток, взятых для исследований существенно по показателям питательности не отличалось одно от другого. |
uk_UK |
dc.language.iso |
other |
uk_UK |
dc.publisher |
Сумський національний аграрний університет |
uk_UK |
dc.subject |
м’ясо равликів |
uk_UK |
dc.subject |
поживність |
uk_UK |
dc.subject |
равлик виду Helixaspersamaxima |
uk_UK |
dc.subject |
мясо улиток |
uk_UK |
dc.subject |
питательность |
uk_UK |
dc.subject |
улитка вида Helixaspersamaxima |
uk_UK |
dc.subject |
snail meat |
uk_UK |
dc.subject |
nutrition |
uk_UK |
dc.subject |
snail species Helix aspersa maxima |
uk_UK |
dc.title |
Визначення поживних властивостей різних видів равликів |
uk_UK |
dc.title.alternative |
Определение питательных свойств разных видов улиток |
uk_UK |
dc.title.alternative |
Determination of nutritional properties of various species snails |
uk_UK |
dc.type |
Other |
uk_UK |