DSpace Repository

Визначення поживних властивостей різних видів равликів

Show simple item record

dc.contributor.author Данілова, І. С.
dc.contributor.author Яценко, І. В.
dc.contributor.author Рисований, В. І.
dc.contributor.author Данилова, И. С.
dc.contributor.author Яценко, И. В.
dc.contributor.author Рисованый, В. И.
dc.contributor.author Danilova, I. S.
dc.contributor.author Yacenko, I. V.
dc.contributor.author Risovaniy, V. I.
dc.date.accessioned 2019-04-09T11:16:36Z
dc.date.available 2019-04-09T11:16:36Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation Данілова І. С. Визначення поживних властивостей різних видів равликів [Електронний ресурс] / І. С. Данілова, І. В. Яценко, В. І. Рисований // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2018. - Вип. 1 (42). – С. 36-38. uk_UK
dc.identifier.uri http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6493
dc.description The article presents materials for studying the nutritional properties of raw snail meat. The article contains comparative studies of the following parameters: moisture and dry matter, in which, in turn, we identified protein, fat, carbohydrates, ash and energy value. For research, meat of three species of snails was taken – Helix aspersa maxima, Helix aspersa muller, Helix pomatia. It is established that the meat of snails taken for research is not significantly different from each other in terms of nutrition. uk_UK
dc.description.abstract У статті представлені матеріали з вивчення поживних властивостей сирого м’яса равликів. Стаття містить порівняльні дослідження наступних показників: вологи та сухої речовини, в якій, в свою чергу, нами було визначено білок, жир, вуглеводи, золу та енергетичну цінність. Для досліджень було взято м’ясо трьох видів равликів – Helixaspersamaxima, Helixaspersamuller,Helixpomatia. Встановлено, що м’ясо равликів, взятих для досліджень суттєво не відрізняється одне від одного за показниками поживності. В статье представлены материалы по изучению питательных свойств свежего мяса улиток. Статья содержит сравнительные исследования следующих показателей: влаги и сухого вещества, в котором, в свою очередь, нами было определено белок, жир, углеводы, золу и энергетическую ценность. Для исследований было взято свежее мясо трех видов улиток – Helixaspersamaxima, Helixaspersamuller,Helixpomatia. Установлено, что мясо улиток, взятых для исследований существенно по показателям питательности не отличалось одно от другого. uk_UK
dc.language.iso other uk_UK
dc.publisher Сумський національний аграрний університет uk_UK
dc.subject м’ясо равликів uk_UK
dc.subject поживність uk_UK
dc.subject равлик виду Helixaspersamaxima uk_UK
dc.subject мясо улиток uk_UK
dc.subject питательность uk_UK
dc.subject улитка вида Helixaspersamaxima uk_UK
dc.subject snail meat uk_UK
dc.subject nutrition uk_UK
dc.subject snail species Helix aspersa maxima uk_UK
dc.title Визначення поживних властивостей різних видів равликів uk_UK
dc.title.alternative Определение питательных свойств разных видов улиток uk_UK
dc.title.alternative Determination of nutritional properties of various species snails uk_UK
dc.type Other uk_UK


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account