Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Данілова, І. С. | |
dc.contributor.author | Яценко, І. В. | |
dc.contributor.author | Рисований, В. І. | |
dc.contributor.author | Данилова, И. С. | |
dc.contributor.author | Яценко, И. В. | |
dc.contributor.author | Рисованый, В. И. | |
dc.contributor.author | Danilova, I. S. | |
dc.contributor.author | Yacenko, I. V. | |
dc.contributor.author | Risovaniy, V. I. | |
dc.date.accessioned | 2019-04-09T11:16:36Z | |
dc.date.available | 2019-04-09T11:16:36Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.citation | Данілова І. С. Визначення поживних властивостей різних видів равликів [Електронний ресурс] / І. С. Данілова, І. В. Яценко, В. І. Рисований // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2018. - Вип. 1 (42). – С. 36-38. | uk_UK |
dc.identifier.uri | http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6493 | |
dc.description | The article presents materials for studying the nutritional properties of raw snail meat. The article contains comparative studies of the following parameters: moisture and dry matter, in which, in turn, we identified protein, fat, carbohydrates, ash and energy value. For research, meat of three species of snails was taken – Helix aspersa maxima, Helix aspersa muller, Helix pomatia. It is established that the meat of snails taken for research is not significantly different from each other in terms of nutrition. | uk_UK |
dc.description.abstract | У статті представлені матеріали з вивчення поживних властивостей сирого м’яса равликів. Стаття містить порівняльні дослідження наступних показників: вологи та сухої речовини, в якій, в свою чергу, нами було визначено білок, жир, вуглеводи, золу та енергетичну цінність. Для досліджень було взято м’ясо трьох видів равликів – Helixaspersamaxima, Helixaspersamuller,Helixpomatia. Встановлено, що м’ясо равликів, взятих для досліджень суттєво не відрізняється одне від одного за показниками поживності. В статье представлены материалы по изучению питательных свойств свежего мяса улиток. Статья содержит сравнительные исследования следующих показателей: влаги и сухого вещества, в котором, в свою очередь, нами было определено белок, жир, углеводы, золу и энергетическую ценность. Для исследований было взято свежее мясо трех видов улиток – Helixaspersamaxima, Helixaspersamuller,Helixpomatia. Установлено, что мясо улиток, взятых для исследований существенно по показателям питательности не отличалось одно от другого. | uk_UK |
dc.language.iso | other | uk_UK |
dc.publisher | Сумський національний аграрний університет | uk_UK |
dc.subject | м’ясо равликів | uk_UK |
dc.subject | поживність | uk_UK |
dc.subject | равлик виду Helixaspersamaxima | uk_UK |
dc.subject | мясо улиток | uk_UK |
dc.subject | питательность | uk_UK |
dc.subject | улитка вида Helixaspersamaxima | uk_UK |
dc.subject | snail meat | uk_UK |
dc.subject | nutrition | uk_UK |
dc.subject | snail species Helix aspersa maxima | uk_UK |
dc.title | Визначення поживних властивостей різних видів равликів | uk_UK |
dc.title.alternative | Определение питательных свойств разных видов улиток | uk_UK |
dc.title.alternative | Determination of nutritional properties of various species snails | uk_UK |
dc.type | Other | uk_UK |