00 DSpace/Manakin Repository

Комплекс профілактичних заходів за ехінококозу – гарантія отримання безпечної та якісної м'ясної сировини

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Морозов, Б. С.
dc.contributor.author Морозов, Б. С.
dc.contributor.author Morozov, B. S.
dc.date.accessioned 2019-04-09T12:01:24Z
dc.date.available 2019-04-09T12:01:24Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation Морозов Б. С. Комплекс профілактичних заходів за ехінококозу – гарантія отримання безпечної та якісної м'ясної сировини [Електронний ресурс] / Б. С. Морозов// Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2018. - Вип. 1 (42). – С. 44-48. uk_UK
dc.identifier.uri http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6495
dc.description In the article information is resulted in relation to complex veterinary-sanitary examination (sensory, technological, biochemical, microbiological, toxicological indexes) of products of coalface of pigs, staggered by Echinococcuss; materials are systematized from prophylaxis and measures of fight against Echinococcus multilocularis the proper attention to warning of infection of people is spared. It is well-proven that products of coalface of the staggered animals are the potential source of the food poisonings of people, that is why not grounded is cleaning out of staggered Echinococcus of areas of liver and realization without limitation of intact parts of such organ (in obedience to the rules of veterinary-sanitary examination of meat and meat products) which does not answer the European requirements of safety of food stuffs. On the basis of findings the scientifically grounded ways of perfection of veterinary-sanitary estimation of products of coalface of animals are developed for Echinococcus invasions which consists in the leadthrough of bacteriologic examinations for the exception of semination by a pathogenic microflora. uk_UK
dc.description.abstract У статті наведені дані комплексної ветеринарно-санітарної експертизи (органолептичні, технологічні, фізико-хімічні, біохімічні, санітарно мікробіологічні, токсико-біологічні показники) продуктів забою свиней, уражених ларвоцистами ехінокока; систематизовані матеріали профілактики і заходів боротьби з ехінококоз мультилокулярні, приділено належну увагу попередженню зараження людей. Доведено, що продукти забою уражених тварин - потенційне джерело харчових отруєнь людей, тому не обґрунтованим є зачистка уражених ларвоцистами ехінокока ділянок печінки і реалізація без обмеження інтактних частин такого органу (згідно з правилами ветеринарно-санітарної експертизи м'яса та м'ясних продуктів), що не відповідає європейським вимогам безпеки продуктів харчування. На підставі отриманих даних розроблено науково обґрунтовані шляхи вдосконалення ветеринарно-санітарної оцінки продуктів забою тварин при ехінококозній інвазії, яка полягає в проведенні бактеріологічних досліджень для виключення контамінації патогенною мікрофлорою. В статье приведены данные комплексной ветеринарно-санитарной экспертизы (органолептические, технологические, физико-химические, биохимические, санитарно- микробиологические, токсико-биологические показатели) продуктов убоя свиней, пораженных ларвоцистами эхинококка; систематизированы материалы профилактики и мероприятий борьбы с эхинококкозом мультилокулярным, уделено надлежащее внимание предупреждению заражения людей. Доказано, что продукты убоя пораженных животных – потенциальный источник пищевых отравлений людей, потому не обоснованным является зачистка пораженных ларвоцистами эхинококка участков печени и реализация без ограничения интактных частей такого органа (согласно правилам ветеринарно-санитарной экспертизы мяса и мясных продуктов), что не отвечает европейским требованиям безопасности продуктов питания. На основании полученных данных разработаны научно обоснованные пути совершенствования ветеринарно-санитарной оценки продуктов убоя животных при эхинококозной инвазии, которая заключается в проведении бактериологических исследований для исключения контаминации патогенной микрофлорой. uk_UK
dc.language.iso other uk_UK
dc.publisher Сумський національний аграрний університет uk_UK
dc.subject безпека uk_UK
dc.subject якість uk_UK
dc.subject органолептичні uk_UK
dc.subject безопасность uk_UK
dc.subject качество uk_UK
dc.subject органолептические uk_UK
dc.subject safety uk_UK
dc.subject quality uk_UK
dc.subject sensory uk_UK
dc.title Комплекс профілактичних заходів за ехінококозу – гарантія отримання безпечної та якісної м'ясної сировини uk_UK
dc.title.alternative Комплекс профилактических мероприятий по эхинококкозу – гарантия получения безопасного и качественного мясного сырья uk_UK
dc.title.alternative The complex of preventive measures behind echinococcosis is a guarantee of obtaining safe and high-quality meat raw materials uk_UK
dc.type Other uk_UK


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу