DSpace Repository

Визначення виходу м'яса харчових равликів

Show simple item record

dc.contributor.author Данілова, І. С.
dc.contributor.author Рисований, В. І.
dc.contributor.author Данилейко, С. В.
dc.contributor.author Данилова, И. С.
dc.contributor.author Рисованый, В. И.
dc.contributor.author Данилейко, С. В.
dc.contributor.author Danilova, I. S.
dc.contributor.author Risovany, V. I.
dc.contributor.author Danileyko, S. V.
dc.date.accessioned 2019-05-07T10:53:42Z
dc.date.available 2019-05-07T10:53:42Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation Данілова І. С. Визначення виходу м'яса харчових равликів [Електронний ресурс] / І. С. Данілова, В. І. Рисований, С. В. Данилейко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2018. - Вип. 11 (43). – С. 70-72. uk_UK
dc.identifier.uri http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6579
dc.description The article presents materials on the study of the yield of snail meat. The article contains our results in numerical terms. Three types of snails were taken for research - Helix aspersa maxima, Helix aspersa muller, Helix pomatia. It is established that the rate of meat output of snails Helix aspersa maxima, Helix aspersa muller, Helix pomatia depends on: age, shell mass, amount of mucus that has accumulated in it. Definitely by index (foot / shell), the output of snail meat is very difficult to determine. But it can be noted that the smaller the shell mass, the greater the yield of meat and the higher the index. The snail meat yield is relative. uk_UK
dc.description.abstract У статті представлені матеріали з вивчення виходу м'яса равликів. Стаття містить отримані нами результати у цифрових виразах. Для досліджень було взято три вида равликів - Helix aspersa maxima, Helix aspersa muller, Helix pomatia. Встановлено, що показник виходу м'яса равликів Helix aspersa maxima, Helix aspersa muller, Helix pomatia залежить від: віку, маси мушлі, кількості слизу, що в ньому накопичилась. Однозначно за індексом (нога/мушля) вихід м'яса равликів визначити дуже складно. Але можно стверджувати, що чим меньше маса мушлі, тим більший вихід м'яса і тим показник індексу вищий. Показник виходу м'яса равликів є відносним. В статье представлены материалы по изучению выхода мяса улиток. Статья содержит полученные нами результаты в цифровых выражениях. Для исследований были взяты три вида улиток – Helix aspersa maxima, Helix aspersa muller, Helix pomatia. Установлено, что показатель выхода мяса улиток Helix aspersa maxima, Helix aspersa muller, Helix pomatia зависит от: возраста, массы раковины, количества слизи, которая в ней накопилась. Однозначно по индексу (нога/раковина) выход мяса улиток определить очень сложно. Но можно отметить, что чем меньше масса раковины, тем больший выход мяса и тем показатель индекса выше. Показатель выхода мяса улиток относительный. uk_UK
dc.language.iso other uk_UK
dc.publisher Сумський національний аграрний університет uk_UK
dc.subject м’ясо равликів uk_UK
dc.subject вихід м'яса uk_UK
dc.subject равлик виду Helix aspersa maxima uk_UK
dc.subject мясо улиток uk_UK
dc.subject выход мяса uk_UK
dc.subject улитка вида Helix aspersa maxima uk_UK
dc.subject snail meat uk_UK
dc.subject meat production uk_UK
dc.subject Helix aspersa maxima snail uk_UK
dc.title Визначення виходу м'яса харчових равликів uk_UK
dc.title.alternative Определение выхода мяса пищевых улиток uk_UK
dc.title.alternative Determination of the output meat of food snails uk_UK
dc.type Other uk_UK


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account