DSpace Repository

Продуктивні якості свиноматок та їхнього потомства залежно від тривалості підсисного періоду

Show simple item record

dc.contributor.author Повод, Микола Григорович
dc.contributor.author Швачка, Руслан Петрович
dc.contributor.author Михалко, Олександр Григорович
dc.contributor.author Юрьєва, Катерина Вікторовна
dc.contributor.author Повод, Николай Григорьевич
dc.contributor.author Швачка, Руслан Петрович
dc.contributor.author Михалко, Александр Григорьевич
dc.contributor.author Юрьева, Екатерина Викторовна
dc.contributor.author Povod, M.
dc.contributor.author Shvachka, R.
dc.contributor.author Mykhalko, O.
dc.contributor.author Yurieva, K.
dc.date.accessioned 2021-03-04T08:50:45Z
dc.date.available 2021-03-04T08:50:45Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation Продуктивні якості свиноматок та їхнього потомства залежно від тривалості підсисного періоду [Електронний ресурс] / М. Г. Повод, Р. П. Швачка, О. Г. Михайло, К. В. Юрьєва // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. – Сер. «Тваринництво» / Сумський національний аграрний університет. – Суми : СНАУ, 2019. – Вип. 4 (39). – С. 72-84. uk_UA
dc.identifier.uri http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/8511
dc.description The Article examined the dependence of reproductive, feeding, slaughtering properties and physical and chemical indicators of meat on duration of sucking period in pigs of modern intensive genotypes. It was found that shortening of lactation period from 28 to 21 days resulted in decrease of total number of piglets born by 6.28%, fertility by 7.33%, piglets’ litter weight at birth by 5.49%, average weight of one piglet by 23 34%, litter weight during this period by 17.70%, absolute by 28.57% and relative by 11.08 gains, and the increase by 1.49% of fertility, by 6.34% the viability by 7.34% of the number of piglets when weaned, by 2.21% of their daily average gains in the feeding period and 6.25% of the complex index of reproductive qualities. At the same time reduction of lactation period of sows by 7 days increased the use rate of sow by 5.35% which additionally allowed to get from it by 13.95% more business piglets, by 25% use the farrowing crate more intensively, decrease by 27.25% annual costs of animal feed and additionally to receive UAH 1,331 of cash during this period. At early weaning, the piglets had by 2.90% - 11.35% lower growth rate, a by 0.83% worse viability rate, and by 0.03 kg increase in feed efficiency at the time of their nursing and feeding. There is no dependence of slaughtering properties, content of meat, lard and bones in carcasses and physical and chemical properties of meat on duration of sucking period. Their dependence on pre-slaughter body weight was found. uk_UA
dc.description.abstract В статті вивчали залежність відтворювальних, відгодівельних, забійних якостей та фізико-хімічних показників м’яса від тривалості підсисного періоду у свиней сучасних інтенсивних генотипів. Встановлено, що скорочення з 28 до 21 доби тривалості лактації призвело до зменшення загальної кількості народжених поросят на 6,28%, багатоплідності на 7,33%, маси гнізда поросят при народжені на 5,49%, середньої маси одного поросяти при відлучені на 23,34%, маси гнізда в цей період на 17,70%, абсолютного на 28,57% та відносного на 11,08 приростів, та підвищення на 1,49% великоплідності, на 6,34% збереженості, на 7,34% кількості поросят при відлучені, на 2,21% їх середньодобових приростів в підсисний період та 6,25% комплексного показника відтворювальних якостей. Водночас скорочення тривалості лактації свиноматок на 7 діб, збільшило на 5,35% інтенсивність використання свиноматки, дозволило додатково отримати від неї на 13,95% ділових поросят, на 25% інтенсивніше використовувати станкомісце для опоросу, зменшити на 27,25% щорічні витрати комбікорму та додатково отримати за цей період 1331 грн грошових коштів. Поросята за раннього їх відлучення мали на дорощуванні і початку відгодівлі нижчу на 2,90–11,35% інтенсивність росту, гіршу на 0,83% збереженість та на 0,03 кг оплату корму приростами. Не встановлено залежності забійних якостей, вмісту у тушах м’яса, сала та кісток і фізико-хімічних властивостей м’яса від тривалості підсисного періоду. Встановлено їх залежність від передзабійної живої маси. В статье изучали зависимость воспроизводственных, откормочных, убойных качеств и физико-химических показателей мяса от продолжительности подсосного периода у свиней современных интенсивных генотипов. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject свиноматка uk_UA
dc.subject порося uk_UA
dc.subject приріст uk_UA
dc.subject свиноматка uk_UA
dc.subject поросенок uk_UA
dc.subject прирост uk_UA
dc.subject sow uk_UA
dc.subject piglet uk_UA
dc.subject gain uk_UA
dc.title Продуктивні якості свиноматок та їхнього потомства залежно від тривалості підсисного періоду uk_UA
dc.title.alternative Продуктивные качества свиноматок и их потомства в зависимости от продолжительности подсосного периода uk_UA
dc.title.alternative Productive qualities of sows and their posterity depending on the duration of the suspension period uk_UA
dc.type Other uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account