DSpace Repository

Пробіотичні мікроорганізми в рубці телят

Show simple item record

dc.contributor.author Кассіч, Володимир Юрійович
dc.contributor.author Нечипоренко, Олександр Леонідович
dc.contributor.author Кассич, Владимир Юрьевич
dc.contributor.author Нечипоренко, Александр Леонидович
dc.contributor.author Kassich, V. Y.
dc.contributor.author Nechiporenko, O. L.
dc.date.accessioned 2021-03-29T11:55:30Z
dc.date.available 2021-03-29T11:55:30Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation Кассіч В. Ю. Пробіотичні мікроорганізми в рубці телят [Електронний ресурс] / В. Ю. Кассіч, О. Л. Нечипоренко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський національний аграрний університет. – Суми : СНАУ, 2020. – Вип. 1 (48). – С. 51-55. uk_UA
dc.identifier.uri http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/8697
dc.description The article presents the results of a study of the sequential population of different species of microbial populations in the rumen of calves. The first bacteria that developed most intensively in the stomach were Escherichia coli and streptococci. The number of Escherichia coli was high in one-day-old calves and gradually decreased and reached a stable level within 6-8 weeks. The number of streptococci was high for 8 weeks after birth and decreased in ten-week-old calves. The number of lactobacilli, which was high in oneday-old calves, increased in two-week-old calves, and then remained unchanged. Amylolytic bacteria are present in excess in day-old calves. The number, which increased in three-day-old animals, and then remained unchanged. The number of sulfate-reducing bacteria, lactate, xylan fermenters, and pectin fermenters, which were low in day-old calves, increased for 3 days after birth and then remained unchanged. Cellulosolytic bacteria, which began to appear in animals at the age of 3-5 days, began to increase in calves aged 2-3 weeks. The methanogenic bacteria that were present in calves aged 1-2 weeks became numerous when the animals were approximately 3 weeks old. The composition of the anaerobic bacterial population in the total stomach of the calf changed with age after birth. The content of dominant bacteria in the stomach of the calf at the age of 1 day and 10 weeks was similar to the composition of mature cattle. The composition of volatile fatty acids (LFA) in the stomach of calves changed with age after birth. The settlement of protozoa was observed in calves aged 8 to 10 weeks. Most of the components of feed entering the body of ruminants are not directly available to them. Food is broken down into volatile fatty acids (LFA), such as acetic, propionic and other fatty acids under the action of enzymatic activity of microorganisms present in the stomach. Fatty acids are absorbed and oxidized by animals to meet its energy needs. uk_UA
dc.description.abstract В статті викладені результати дослідження послідовного заселення різними видами мікробних популяцій в рубці телят. Першими бактеріями, які найбільш інтенсивно розвивалися в шлунку були кишкова паличка і стрептококи. Кількість кишкової палички була високою у одноденних телят і поступово знижувалась і досягала стабільного рівня протягом 6-8 тижнів. Кількість стрептококів була високою протягом 8 тижнів після народження і знижувалася у десятитижневих телят. Кількість лактобактерій, яка була високою у одноденних телят, збільшувалась і у двотижневих телят, а потім залишилося незмінним. Амілолітичні бактерії присутні в надлишку у одноденних телят. Кількість, яка збільшилася у триденних тварин, і після цього залишалася незмінною. Кількість сульфат- редукуючих бактерій, лактат, ксілан-ферментерів і пектин-ферментерів, які були низькими в одноденних телят, збільшилися протягом 3 днів після народження, а потім залишалися незмінними. Целлюлозолітичні бактерії, які почали з'являтися у тварин у віці 3-5 днів, стали збільшуватися у телят віком 2-3 тижнів. Метаногені бактерії, які були присутні у телят віком 1-2 тижнів стали численними коли тварини були приблизно у віці 3 тижнів. Склад анаеробної популяції бактерій в загальному обсязі у шлунку теляти змінився з віком після народження. Вміст домінуючих бактерій у шлунку теляти як у віці 1 дня, так і 10 тижнів був подібний до складу зрілої великої рогатої худоби. Склад летких жирних кислот (ЛЖК) у шлунку телят змінився з віком після народження. Заселення найпростішими спостерігалася у телят віком від 8 до 10 тижнів. Більшість складових кормів, що потрапляють в організм жуйних тварин не доступні безпосередньо їм. Корм розщеплюється на леткі жирні кислоти (ЛЖК), такі як оцтова, пропіонова і інші жирні кислоти під дією ферментативної активності мікроорганізмів присутніх у шлунку. Жирні кислоти поглинаються і окислюються тваринам для забезпечення його енергетичних потреб. В статье изложены результаты исследования последовательного заселения различными видами микробных популяций в рубце телят. Первыми бактериями, которые наиболее интенсивно развивались в желудке были кишечная палочка и стрептококки. Количество кишечной палочки была высокой в однодневных телят и постепенно снижалась и достигала стабильного уровня в течение 6-8 недель. Количество стрептококков была высокой в течение 8 недель после рождения и снижалась в десятинедельной телят. Количество лактобактерий, которая была высокой в однодневных телят, увеличивалось и в двухнедельных телят, а потом осталось неизменным. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject телята uk_UA
dc.subject мікрофлора шлунково-кишкового тракту uk_UA
dc.subject травлення uk_UA
dc.subject телята uk_UA
dc.subject микрофлора желудочно-кишечного тракта uk_UA
dc.subject пищеварения uk_UA
dc.subject calves uk_UA
dc.subject gastrointestinal microflora uk_UA
dc.subject digestion uk_UA
dc.title Пробіотичні мікроорганізми в рубці телят uk_UA
dc.title.alternative Пробиотические микроорганизмы в рубце телят uk_UA
dc.title.alternative Probiotic Microorganisms In The Rumen Calves uk_UA
dc.type Other uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account