00 DSpace/Manakin Repository

Удосконалення технології сиркових десертів із використанням похідних продуктів переробки бузини

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Циганій, В. О.
dc.contributor.author Tsyganii, V. O.
dc.date.accessioned 2023-02-03T06:46:53Z
dc.date.available 2023-02-03T06:46:53Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation Факультет харчових технологій ; наук. керівник Н. В. Болгова uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10324
dc.description Among safe and affordable preservatives, sugar has an undisputed advantage. It is included in almost all standardized recipes of curd masses and desserts. However, it is important that the concentration of sucrose in finished products is normalized, considering that fillers added to cheese products also contain sugar. The development of a curd dessert, balanced in terms of sucrose content, using only natural raw materials is relevant. This will allow not only to expand the assortment of the existing product line, but also to create a product that will be tasty and useful for children. For this purpose, it is important to choose biologically complete, available raw materials that will positively affect the organoleptic, physicochemical and microbiological indicators of the finished product. Such raw materials include wild berries, which are practically not used in Ukraine for the production of food products. The work is devoted to the search for a rational formulation of curd creams based on natural raw materials. The aim of the study is to improve the technology of curd creams by creating a rational recipe using derivatives of elderberry processing. The object of research is the production technology of curd cream based on derivatives of elderberry processing. The subject of the research is elderberry, derivatives of elderberry processing, curd cream with elderberry syrup. The scientific novelty of the obtained research results is considered to be the following: for the first time, the use of solutions obtained as a result of osmotic dehydration of elderberries as fillers in the production of curd masses was proposed. uk_UA
dc.description.abstract Серед безпечних та доступних консервантів безперечну перевагу займає цукор. Він входить практично до всіх стандартизованих рецептур сиркових мас та десертів. Проте, важливо, щоб концентрація сахарози у готових виробах була нормованою, враховуючи, що наповнювачі, що додаються до сиркових виробів теж містять цукор. Розробка сиркового десерту, збалансованого за вмістом сахарози, із використанням лише натуральної сировини є актуальною. Це дозволить не лише розширити асортимент існуючої лінійки виробів, а й створити продукт, який буде смачним та корисним для дітей. З цією метою важливо підібрати біологічно повноцінну, доступну сировину, яка позитивно впливатиме на органолептичні, фізико-хімічні та мікробіологічні показники готового продукту. До такої сировини можна віднести дикорослі ягоди, які практично не використовуються в Україні для виробництва харчових продуктів. Робота присвячена пошуку раціональної рецептури сиркових кремів на основі натуральної сировини. Метою дослідження є удосконалення технології сиркових кремів за рахунок створення раціональної рецептури із використанням похідних переробки бузини. Об’єктом дослідження є технологія виробництва сиркового крему на основі похідних переробки бузини. Предметом дослідження є бузина, похідні продукти переробки бузини, сирковий крем із бузиновим сиропом. Науковою новизною одержаних результатів дослідження мовна вважати наступне: вперше запропоновано використання розчинів, отриманих в результаті осмотичної дегідратації ягід бузини в якості наповнювачів при виробництві сиркових мас. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher Сумський національний аграрний університет uk_UA
dc.subject сирковий крем uk_UA
dc.subject Sambucus nigra uk_UA
dc.subject похідні продукти переробки бузини uk_UA
dc.subject curd cream, uk_UA
dc.subject Sambucus nigra uk_UA
dc.subject derivatives of elderberry processing uk_UA
dc.title Удосконалення технології сиркових десертів із використанням похідних продуктів переробки бузини uk_UA
dc.title.alternative Improvement of the technology of cottage cheese desserts using derivatives of elderberry processing uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу