Короткий опис(реферат):
Включення високоякісної сировини в продукції з птиці дозволяє не тільки розширити асортимент, а й підвищити харчову цінність кінцевого продукту. Це відбувається при додаванні джерел біологічно активних речовин (вітамінів, мінералів, клітковини).
Такий підхід прискорює обмінні процеси при споживанні продуктів, що містять цінні поживні речовини, підвищуючи опірність організму до шкідливих впливів зовнішнього середовища.
Дослідженнями доведено доцільність впровадження культивованої грибної сировини — гливи звичайної, що сприяє утворенню не тільки відмінних функціональних і технічних властивостей, але й високих органолептичних властивостей.
Дану технологію від існуючих відрізняє використання високоякісної сировини, що містить біоактивні інгредієнти в натуральних пропорціях. Це забезпечує кращу засвоюваність в організмі і дозволяє отримувати продукти з курячого фаршу підвищеної якості та харчової цінності.
Під час досліджень вмісту поживних речовин у розробленій продукції було виявлено, що вміст клітковини значно збільшився, а також вітаміни групи В, мінерали.
Суть розробки, основні результати:
The inclusion of high-quality raw materials in poultry products allows not only
to expand the assortment, but also to increase the nutritional value of the final
product. This happens when sources of biologically active substances (vitamins,
minerals, fiber) are added.
This approach accelerates metabolic processes when consuming products
containing valuable nutrients, increasing the body's resistance to the harmful effects
of the external environment.
Studies have proven the feasibility of introducing cultivated mushroom raw
material - common oyster mushroom, which contributes to the formation of not only
excellent functional and technical properties, but also high organoleptic properties.
This technology is distinguished from existing ones by the use of high-quality
raw materials containing bioactive ingredients in natural proportions. This ensures
better digestibility in the body and makes it possible to obtain minced chicken
products of increased quality and nutritional value.
During research on the content of nutrients in the developed products, it was
found that the content of fiber increased significantly, as well as B vitamins and
minerals.