00 DSpace/Manakin Repository

Проект міні-цеху з виробництва кондитерських виробів

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Корнієнко, Карина Олегівна
dc.contributor.author Kornienko, Karina
dc.date.accessioned 2025-07-03T12:02:49Z
dc.date.available 2025-07-03T12:02:49Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation Факультет харчових технологій ; наук. керівник Т. П. Синенко uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14080
dc.description The qualification work developed a mini-shop project specialized in producing high-quality confectionery products - cookies and gingerbread. The first chapter discusses the mini-shop's territorial location, assesses the region's resources, and analyzes the raw material base, sales markets, and supply chain. It is determined that the modern production of confectionery products, such as gingerbread and cookies, is focused on improving quality, energy efficiency, and considering the needs of different groups of people. The second section comprehensively analyzes the necessary resources for organizing a mini-shop to produce confectionery products with a 100 kg/shift capacity. The third section describes in detail the technological scheme of production of the selected confectionery products, which covers all stages from the preparation of ingredients to the packaging of finished products. In the fourth section, a detailed analysis of hazardous factors was carried out based on the food safety management system (HACCP) principles in the projected mini-shop to produce cookies and gingerbread. The fifth section calculates the economic efficiency of the planned mini-shop. Significant potential has been identified, characterized by a high level of profitability (86 %) and a relatively short payback period (6.5 months). uk_UA
dc.description.abstract У кваліфікаційній роботі розроблено проєкт міні-цеху, спеціалізованого на виробництві високоякісних кондитерських виробів – печива та пряників. У першому розділі розглянуто територіальне розміщення міні-цеху, оцінено ресурси регіону та проаналізовано сировинну базу, ринки збуту й систему постачання. Визначено, що сучасне виробництво кондитерських виробів ‒ пряників і печива, орієнтоване на підвищення якості, енергоефективність, врахування потреб різних груп осіб. У другому розділі здійснено комплексний аналіз необхідних ресурсів для організації міні-цеху з виробництва кондитерських виробів потужністю 100 кг/зміну. У третьому розділі детально розглянуто технологічну схему виробництва вибраного асортименту кондитерських виробів, яка охоплює всі етапи від підготовки інгредієнтів до пакування готової продукції. У четвертому розділі розглянуто детальний аналіз небезпечних факторів на основі принципів системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) у проектованому міні-цеху з виробництва печива та пряників було проведено. У п’ятому розділі розраховано економічну ефективність запланованого міні-цеху. Виявлено значний потенціал, що характеризується високим рівнем рентабельності (86 %) і порівняно коротким періодом окупності інвестицій (6,5 місяців). uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject кондитерські вироби uk_UA
dc.subject печиво uk_UA
dc.subject пряники uk_UA
dc.subject confectionery uk_UA
dc.subject cookies uk_UA
dc.subject gingerbread uk_UA
dc.title Проект міні-цеху з виробництва кондитерських виробів uk_UA
dc.title.alternative Project of a mini-shop for the production of confectionery uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу