Короткий опис(реферат):
У кваліфікаційній роботі розроблено проєкт міні-цеху, спеціалізованого на
виробництві високоякісних кондитерських виробів – печива та пряників.
У першому розділі розглянуто територіальне розміщення міні-цеху,
оцінено ресурси регіону та проаналізовано сировинну базу, ринки збуту й
систему постачання. Визначено, що сучасне виробництво кондитерських виробів
‒ пряників і печива, орієнтоване на підвищення якості, енергоефективність,
врахування потреб різних груп осіб.
У другому розділі здійснено комплексний аналіз необхідних ресурсів для
організації міні-цеху з виробництва кондитерських виробів потужністю 100
кг/зміну.
У третьому розділі детально розглянуто технологічну схему виробництва
вибраного асортименту кондитерських виробів, яка охоплює всі етапи від
підготовки інгредієнтів до пакування готової продукції.
У четвертому розділі розглянуто детальний аналіз небезпечних факторів
на основі принципів системи управління безпечністю харчових продуктів
(НАССР) у проектованому міні-цеху з виробництва печива та пряників було
проведено.
У п’ятому розділі розраховано економічну ефективність запланованого
міні-цеху. Виявлено значний потенціал, що характеризується високим рівнем
рентабельності (86 %) і порівняно коротким періодом окупності інвестицій
(6,5 місяців).
Суть розробки, основні результати:
The qualification work developed a mini-shop project specialized in producing
high-quality confectionery products - cookies and gingerbread.
The first chapter discusses the mini-shop's territorial location, assesses the
region's resources, and analyzes the raw material base, sales markets, and supply chain.
It is determined that the modern production of confectionery products, such as
gingerbread and cookies, is focused on improving quality, energy efficiency, and
considering the needs of different groups of people.
The second section comprehensively analyzes the necessary resources for
organizing a mini-shop to produce confectionery products with a 100 kg/shift capacity.
The third section describes in detail the technological scheme of production of
the selected confectionery products, which covers all stages from the preparation of
ingredients to the packaging of finished products.
In the fourth section, a detailed analysis of hazardous factors was carried out
based on the food safety management system (HACCP) principles in the projected
mini-shop to produce cookies and gingerbread.
The fifth section calculates the economic efficiency of the planned mini-shop.
Significant potential has been identified, characterized by a high level of profitability
(86 %) and a relatively short payback period (6.5 months).