Короткий опис(реферат):
Метою проєктно-технологічної частини роботи є проєктування тех-нологічного процесу для впровадження пельменів «Смачні» у новозбудо-ваній їдальні для збільшення об’єму продукції. В роботі було розглянуто загальну характеристику виробництва пельменів. Було здійснено аналіз рецептурного складу та технологічної схеми виробництва продукту-аналогу. Було розглянуто інноваційні технології пельменів – з додаванням сировини рослинного походження. Було визначено недоліки новітніх розробок та основні шляхи удосконалення продукту-аналогу. Було розроблено програму проведення аналітичних та експериментальних робіт і надана характеристика об’єкту, предметам та методам досліджень.
Суть розробки, основні результати:
The purpose of the design and technological part of the work is to design a technological process for the introduction of "Smachni" dumplings in a newly built dining room to increase the volume of products. The work considered the general characteristics of the production of dumplings. An analysis of the recipe composition and technological scheme for the production of an analogue product was carried out. Innovative technologies for dumplings were considered - with the addition of raw materials of plant origin. The shortcomings of the latest developments and the main ways to improve the analogue product were identified. A program for conducting analytical and experimental work was developed and a characteristic of the object, subjects and research methods was provided.