Короткий опис(реферат):
Метою даної роботи є вивчення, аналіз та освоєння загального технологічного процесу виробництва питного молока; дослідження органолептичних, фізико-хімічних властивостей молока пастеризованого, збагаченого β-каротином в умовах філії Сумський молочний завод ДП «Аромат» ДП «Мілкіленд Україна».
Об’єктом дослідження є технологічний процес виготовлення питного молока пастеризованого, збагаченого β-каротином.
Предметом дослідження даної роботи є питне молоко пастеризоване, збагачене β-каротином.
Встановлено, що за органолептичними та фізико-хімічними показниками молоко питне пастеризоване, збагачене β-каротином, виробництва філії Сумський молочний завод ДП «Аромат» ДП «Мілкіленд Україна» відповідає всім вимогам ДСТУ 2661-2010 «Молоко коров’яче питне. Загальні технічні умови».
Суть розробки, основні результати:
The purpose of this work is to study, analyze and master the general technological process of drinking milk production; study the organoleptic, physicochemical properties of pasteurized milk enriched with β-carotene in the conditions of the Sumy Dairy Plant branch of the State Enterprise "Aromat" of the State Enterprise "Milkiland Ukraine".
The object of the study is the technological process of manufacturing pasteurized drinking milk enriched with β-carotene.
The subject of the study of this work is pasteurized drinking milk enriched with β-carotene.
It was established that according to organoleptic and physicochemical indicators, pasteurized drinking milk enriched with β-carotene produced by the Sumy Dairy Plant branch of the State Enterprise "Aromat" of the State Enterprise "Milkiland Ukraine" meets all the requirements of DSTU 2661-2010 "Drinking cow's milk. General technical conditions".