Короткий опис(реферат):
Результати проведених досліджень свідчать, що концентровані корми є одним з основних
джерел забезпечення організму тварин енергією. Однак підвищення вмісту зернових концентратів в раціоні концентратний тип годівлі корів, порушує білковий та мінеральний обмін, знижує параметри рубцевого травлення та забезпеченість тканин молочної залози корів попередниками для синтезу складових компонентів молока.
Показники біохімічних індексів крові свідчать, що у корів дослідних груп зниження вмісту концентрованих кормів в раціоні з 40,1 % (контрольна група тварин) на 24,3 та 40,8 % у корів дослідних не вплинула негативна на процеси метаболізму білків, жирів та вуглеводів в організмі тварин. Результаты проведенных исследований свидетельствуют о том что концентрированные
корма являются одним из основных источников обеспечения организма животных энергией. Однако повышение содержания зерновых концентратов в рационе коров (концентратний тип кормления) нарушает белковый и минеральный обмен, снижает параметры рубцового пищеварения и обеспеченность тканей молочной железы коров предшественниками для синтеза составных компонентов молока.Показатели биохимических индексов крови свидетельствуют о том что у коров опытных групп снижение содержания концентрированных кормов в рационе с 40,1% (контрольная группа
животных) на 24,3 и 40,8% у коров опытных групп не повлияла негативно на процессы метаболизма белков, жиров и углеводов в организме животных.
Суть розробки, основні результати:
The results of these studies suggest that the concentrated feed are a major source of energy to ensure the animal organism. However, elevated levels of grain concentrates in the diet is the type of concentrate feeding cows, which violates the protein and mineral metabolism, reduced rumen digestion parameters and the availability of the breast tissue of cows precursors for the synthesis of the constituent components of milk.
Іndicators of biochemical indices of blood showed that cows research groups reducing the amount of concentrated feed in the diet of 40.1% (control group animals) by 24.3 and 40.8% in cows research did not affect adversely the metabolism of proteins, fats and carbohydrates in animals.