Abstract:
В статті було розглянуто добову динаміку використання тканинами молочної залози корів глюкози в період спаду лактації. У середньому, від першого до другого доїння тканини молочної залози використовували 18,03 % глюкози, або 0,22±0,044 ммоль/л її з притікаючої крові, а за час від другого до третього доїння тканини молочної залози поглинали в 1,05 раз глюкози нижче, ніж підчас першого часи доїння (р<0,01), відповідно 16,21 % та 17,18 %. Найменший вміст глюкози в артеріальній крові виявився на другу годину після кожного доїння і становив 2,24±0,448 ммоль/л, 2,23±0,446 та 2,29±0,458 ммоль/л. В статье была рассмотрена суточная динамика использования тканями молочной железы коров глюкозы в период спада лактации. В среднем, от первого до второго доения ткани молочной железы использовали 18,03 % глюкозы, или 0,22±0,044 ммоль/л ее с притекающей крови, а за время от второго к третьему доения ткани молочной железы поглощали в 1,05 раз глюкозы ниже, чем во время первого доения (р<0,01), соответственно 16,21 % и 17,18 %. Наименьшее содержание глюкозы в артериальной крови оказался на два часа после каждого доения и составил 2,24±0,448 ммоль/л, 2,23±0,446 и 2,29±0,458 ммоль/л.
Description:
The article considers the daily dynamics of use of glucose cows' mammary tissues during the period of lactation decline. On average, from the first to the second milking of the breast tissue, 18,03 % glucose was used, or 0,22±0,044 mmol/l it was from the incident blood, and in the time from the second to the third milking of the breast tissue, 1,05 times glucose was absorbed lower than during the first milking (p<0,01), respectively 16,21 % and 17,18 % respectively. The smallest amount of glucose in arterial blood was found to be two hours after each milking and was 2,24±0,448 mmol/l, 2,23±0,446 and 2,29±0,458 mmol/l.