DSpace Repository

The dynamics of the composition of the simplest microorganisms in the rumen of calves

Show simple item record

dc.contributor.author Kolechko, A. V.
dc.contributor.author Колечко, А. В.
dc.contributor.author Колечко, А. В.
dc.date.accessioned 2019-04-03T10:37:11Z
dc.date.available 2019-04-03T10:37:11Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation Kolechko A. V. The dynamics of the composition of the simplest microorganisms in the rumen of calves [Electronic resource] / A. V. Kolechko // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 11 (41). – С. 36-40. uk_UK
dc.identifier.uri http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6454
dc.description В статье приведены результаты проведенных исследований, доказывающих, что при появлении жвачного процесса количество инфузорий в содержимом рубца контрольных подгрупп составляла от 50,56 тыс./мл до 54,20 тыс./мл. У телят исследовательских подгрупп количество инфузорий в содержимом рубца была больше – от 54,60 до 58,30 тыс./мл. В среднем, в настоящее время количество инфузорий в содержимого рубца телят контрольных подгрупп составляла на 7,86 % меньше. uk_UK
dc.description.abstract The article presents the results of the conducted studies, which prove that during the appearance of the ruminant process, the number of infusorians in the rumen of the control subgroups varied from 50.56 thousand/ml to 54.20 thousand/ml. In the calves of the experimental subgroups, the number of infusions in the content of the rumen was higher – from 54.60 to 58.30 thousand/ml. On average, at that time, the number of infusorians in the content of the rumen of calves of control subgroups was 7.86 % less. В статті наведені результати проведених досліджень, які доводять, що під час появи жуйного процесу кількість інфузорій у вмістимому рубця контрольних підгруп коливалась від 50,56 тис./мл до 54,20тис./мл. У телят дослідних підгруп кількість інфузорій у вмістимому рубця була більшою – від 54,60 до 58,30 тис./мл. В середньому, в цей час кількість інфузорій у вмістимому рубця телят контрольних підгруп виявилася на 7,86 % менше. uk_UK
dc.language.iso other uk_UK
dc.publisher Сумський національний аграрний університет uk_UK
dc.subject rumen fermentation uk_UK
dc.subject calves uk_UK
dc.subject saliva uk_UK
dc.subject рубцева ферментація uk_UK
dc.subject телята uk_UK
dc.subject слина uk_UK
dc.subject рубцовая ферментация uk_UK
dc.subject телята uk_UK
dc.subject слюна uk_UK
dc.title The dynamics of the composition of the simplest microorganisms in the rumen of calves uk_UK
dc.title.alternative Динаміка складу найпростіших у рубці телят uk_UK
dc.title.alternative Динамика состава простейших в рубце телят uk_UK
dc.type Other uk_UK


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account