Короткий опис(реферат):
В статті наведені дані щодо ветеринарно-санітарної оцінки м’яса курей-блойлерів за умов використання антигельмінтиків. В результаті органолептичних досліджень встановлено, що дзьоб глянцевидний, слизова оболонка ротової порожнини блискуча, блідо-рожевого кольору, незначно зволожена, очне яблуко опукле, рогівка блискуча.Поверхня тушки суха, білувато-жовтого кольору, з червонуватим відтінком.М'язи на розрізі злегка вологі, блідо-рожевого кольору, пружної консистенції, запах специфічний, характерний свіжому м'ясу птиці.Біохімічними дослідженнями встановлено;якісна реакція на аміак і солі амонію негативна як в контрольних, так і в дослідних пробах. У м’ясі птиці контрольної та дослідних груп бактерій групи кишкової палички (БГКП), бактерій роду Proteus, Salmonella, Listeria monocytogenus, Staphylococcus aureus у білих та червоних м’язах не виявлено. Отримані дані відповідають вимогам чинних нормативно-правових актів.
В статье приведены данные по ветеринарно-санитарной оценки мяса кур-блойлеров при использовании антигельминтиков. В результате органолептических исследований установлено, что клюв глянцевидний, слизистая оболочка ротовой полости блестящая, бледно-розового цвета, незначительно увлажненная, глазное яблоко выпуклое, роговица блестящая. Поверхность тушки сухая, беловато-желтого цвета, с красноватым оттенком. Мышцы на разрезе слегка влажные, бледно-розового цвета, упругой консистенции, запах специфический, характерный свежему мясу птицы. Биохимическими исследованиями установлено; качественная реакция на аммиак и соли аммония негативная как в контрольных, так и в опытных пробах. В мясе птицы контрольной и опытных групп бактерий группы кишечной палочки (БГКП), бактерий рода Proteus, Salmonella, Listeria monocytogenus, Staphylococcus aureus в белых и красных мышцах не обнаружено. Полученные данные соответствуют требованиям действующих нормативно-правовых актов.
Суть розробки, основні результати:
The article presents data on the veterinary and sanitary assessment of chicken-bloyleri meat when using anthelmintics. As a result of organoleptic studies it was found that the beak is glossy, the oral mucosa is shiny, pale pink, slightly moistened, the eyeball is convex, the cornea is shiny. The surface of the carcass is dry, whitish-yellow in color, with a reddish tinge. Muscles on the cut are slightly moist, pale pink, elastic consistency, peculiar smell, characteristic of fresh poultry meat. Biochemical studies established; a qualitative reaction to ammonia and ammonium salts is negative both in control and in experimental tests. In the poultry meat of control and experimental groups of bacteria of the E. coli group (CGB), bacteria of the genus Proteus, Salmonella, Listeria monocytogenus, Staphylococcus aureus in white and red muscles were not detected. The data obtained correspond to the requirements of the current regulatory and legal acts.