Короткий опис(реферат):
Визначена придатність до промислової переробки за вмістом сухої речовини у 15 зразків селекційного матеріалу картоплі Інституту проблем картоплярства Сумського національного аграрного університету. Найбільший вміст сухої речовини з середнім показником 24,4 % – мають 20 % номерів, з високим вмістом – 33,3 %, з середнім показником 23,4 %. Селекційні номери, що мають середній вміст сухої речовини складають 26,7 %, з середнім показником 22,6 %. Низький вміст показали 20 % номерів з середнім показником 21,2 %. Определена пригодность к промышленной переработке по содержанию сухого вещества в 15 образцах селекционного материала картофеля Института проблем картофелеводства Сумского национального аграрного университета. Наибольшее содержание сухого вещества со средним показателем 24,4 % имеют 20 % образцов, с высоким содержанием – 33,3 %, со средним показателем - 23,4 %. Селекционные номера, имеющие среднее содержание сухого вещества, составляют 26,7 % со средним показателем 22,6 %. Низкое содержание показали 20 % образцов со средним показателем 21,2 %. Образцы с повышенным и высоким содержанием сухого вещества более всего пригодны к промышленной переработке и дают выше выход готового продукта.
Суть розробки, основні результати:
The availability to the industrial processing due to dry matter content of 15 samples the breeding potatoes’ of the Institute of Potato Problems, SNAU was determined. The most dry matter content with average 24,4 % have got 20 % samples with high content – 33,3 %, with average – 23,4 %. The breeding samples that have got the average content of dry matter comprise 26,7 %, with average – 22,6 %. The low content have got 20 % samples with average 21,2 %. The numbers with the highest and high content of dry matter are the most suitable to the industrial processing and give the significant yield of the end-product.