Науковий журнал "Вісник СНАУ": Recent submissions

  • Дудка, Ангеліна Анатоліївна; Мельник, Андрій Васильович; Dudka, Anhelina Anatolievna; Melnyk, Andriy Vasylyovych (СНАУ, 2023)
    Соя є важливою бобовою культурою завдяки широкому спектру застосування в різних галузях народного господарства. Дякуючи біохімічному складу насіння, особливого значення вона набуває у харчовій промисловості і є передумовою ...
  • Бруньов, Максим Ігорович; Дудка, Ангеліна Анатоліївна; Brunev, Maksym; Dudka, Anhelina (СНАУ, 2023)
    Важлива перевага сої (Glycine max (L.) Merr.) перед іншими культурами полягає у високому вмісті білка та збалансованому амінокислотному складі. Зважаючи на це актуальним є питання використання сортів сої, вирощування яких ...
  • Семірненко, Світлана Леонідівна; Семірненко, Юрій Іванович; Semirnenko, S. L.; Semirnenko, Yu. I. (СНАУ, 2023)
    Садівництво є окремою галуззю сільськогосподарського виробництва, тому потребує особливих умов як до виконання технологічних операцій, так і до техніки. Здебільшого, та техніка, яка призначена для вирощування польових ...
  • Самілик, Марина Михайлівна; Назаренко, Юлія Валентинівна; Синенко, Тетяна Павлівна; Кіліпута, Анастасія Віталіївна; Мазний, Юрій Олександрович; Samilyk, М. М.; Nazarenko, Yu. V.; Synenko, T. P.; Kiliputa, A. V.; Maznyi, Yu. O. (СНАУ, 2023)
    Сухі сніданки займають важливу нішу на українському та світовому споживчих ринках. Особливістю цих продуктів є швидкість приготування, гарні смако-ароматичні властивості та висока енергетична цінність. Зазвичай, до складу ...
  • Руденко, Валентина Петрівна; Соларьов, Олександр Олексійович; Rudenko, V. P.; Solarov, O. O. (СНАУ, 2023)
    У статті розглядаються питання системного управління якістю в агропромисловому виробництві. Метою роботи є обґрунтування доцільності застосування міжнародних підходів щодо якості в аграрній сфері задля підвищення ефективності ...
  • Мельник, Оксана Юріївна; Ярмош, Тетяна Анатоліївна; Melnyk, O. Yu.; Yarmosh, T. A. (СНАУ, 2023)
    У статті відображено доцільність застосування та експериментально обґрунтовано використання томатного пюре та порошку зі столових червоних буряків у виробництві желейного мармеладу з метою розширення асортименту, підвищення ...
  • Зубко, Владислав Миколайович; Тарельник, В’ячеслав Борисович; Мікуліна, Марина Олександрівна; Хворост, Тетяна В’ячеславівна; Поливаний, Антон Дмитрович; Zubko, V. M.; Tarelnyk, V. B.; Mikulina, M. O.; Khvorost, T. V.; Polyvanyi, A. D. (СНАУ, 2023)
    Дана стаття присвячена вивченню факторів, що впливають на зміну питомого опору машинного агрегату під час механізованих технологічних операцій у землеробстві. В результаті проведеного аналізу та на підставі обчислювального ...
  • Головко, Тетяна Миколаївна; Бордунова, Ольга Георгіївна; Самохіна, Євгенія Анатоліївна; Василенко, Ольга Олександрівна; Holovko, T. M.; Bordunova, O. G.; Samokhina, Ye. A.; Vasylenko, O. O. (СНАУ, 2023)
    Метеликові боби (Vigna aconitifolia) це посухостійка бобова культура, яка зазвичай вирощується в посушливих і напівпосушливих регіонах. Метеликові боби багаті на протеїн, золу та вітаміни групи B. Однак, хімічний склад ...
  • Бордунова, Ольга Георгіївна; Самохіна, Євгенія Анатоліївна; Василенко, Ольга Олександрівна; Головко, Тетяна Миколаївна; Болгова, Наталія Вікторівна; Применко, Владислав Геннадійович; Коваленко, Аліна Ігорівна; Bordunova, O. G.; Samokhina, Ye. A.; Vasylenko, O. O.; Holovko, T. M.; Bolhova, N. V.; Prymenko, V. G.; Kovalenko, A. I. (СНАУ, 2023)
    З молока А2 голштинської породи корів, що є альтернативою звичайному коров’ячому молоку для дієтичного харчування, отримано сухе молоко А2 для використання у рецептурі бісквіту з низьким вмістом глютену з додаванням ...
  • Барабаш, Григорій Іванович; Саржанов, Богдан Олександрович; Barabash, G. I.; Sarzhanov, B. O. (СНАУ, 2023)
    Однією з характерних тенденцій розвитку світового машинобудування в галузі виробництва зерна є подальше збільшення продуктивності і підвищення технічного рівня техніки. Ринок сільськогосподарської техніки характеризується ...
  • Mazurenko, Igor; Pertsevoy, Fedir; Shkaraputa, Roman; Мазуренко, І. К.; Перцевой, Ф. В.; Шкарапута, Р. В. (СНАУ, 2023)
    Through the systematic study of modified starch, four kinds of modified starch which probably can improve the physical and chemical properties of crystal dumpling skin were screened out, namely potato acetate starch, potato ...
  • Янковський, Роман Володимирович; Степанова, Тетяна Михайлівна; Yankovskiy, R. V.; Stepanova, T. М. (СНАУ, 2023)
    У статті проведений аналіз щодо перспективи використання культивованої грибної сировини (КГС) в технології снекового продукції. Встановлено істотну споживчу привабливість та своєчасність розробки снеків як продукції для ...
  • Семірненко, Юрій Іванович; Семірненко, Світлана Леонідівна; Semirnenko, Yu. I.; Semirnenko, S. L. (СНАУ, 2023)
    Сільське господарство є однією із найстаріших галузе у світі. Не дивлячись на це, воно й на теперішній час залишається самою затребуваною галуззю. Враховуючи той факт, що Україна є аграрною країною і у відповідності до ...
  • Панкова, Оксана Володимирівна; Сировицький, Кирило Геннадійович; Харченко, Сергій Олександрович; Оничко, Віктор Іванович; Тарельник, В’ячеслав Борисович; Думанчук, Михайло Юрійович; Pankova, O. V.; Sirovitskiy, K. G.; Kharchenko, S. O.; Onychko, V. I.; Tarelnyk, V. B.; Dumanchuk, M. Yu. (СНАУ, 2023)
    У статті проведений аналіз впливу електромагнітного випромінювання (ЕМВ) червоного (660 нм), синього (460 нм) діапазонів, та сумісного впливу, з експозицією 10 та 30 хвилин на кожний варіант опромінення ріпаку. Світлодіодна ...
  • Майфат, Микола Миколайович; Тарельник, В’ячеслав Борисович; Гапонова, Оксана Петрівна; Радіонов, Олександр Володимирович; Тарельник, Наталія В’ячеславівна; Maіfat, M. M.; Tarelnyk, V. B.; Gaponova, O. P.; Radionov, O. V.; Tarelnyk, N. V. (СНАУ, 2023)
    В статті проведений аналіз існуючих на теперішній час літературних та патентних джерел, направлених на покращення параметрів якості поверхневих шарів підшипникових шийок валів роторних машин за рахунок формування прироблювальних ...
  • Зубко, Владислав Миколайович; Хворост, Тетяна В’ячеславівна; Мельник, Валентина Іванівна; Панкова, Оксана Володимирівна; Коваленко, Юрій Сергійович; Zubko, V. M.; Khvorost, T. V.; Melnyk, V. I.; Pankova, O. V.; Kovalenko, Yu. S. (СНАУ, 2023)
    Інтенсивні процеси зміни клімату та зростаючі темпи зміни народонаселення на землі вимагають нових підходів до ефективності в аграрному виробництві. Кожний гектар необхідно використовувати максимально ефективно. Саме ...
  • Головченко, Галина Степанівна; Калнагуз, Олексій Миколайович; Golovchenko, G. S.; Kalnahuz, A. M. (СНАУ, 2023)
    Очищення посівного насіння сільськогосподарських культур є необхідною складовою для отримання кінцевого продукту найкращої якості. Тому для якісного виробництва цукрових буряків необхідно використовувати якісне посівне ...
  • Болгова, Наталія Вікторівна; Самохіна, Євгенія Анатоліївна; Bolgova, N. V.; Samokhina, E. А. (СНАУ, 2023)
    Кіноа широко використовують вегетаріанці і вегани, не містить глютену. Незважаючи на її широке використання, дослідження ферментованих напоїв з додаванням борошна кіноа представлено мало. Мета дослідження. Обґрунтування ...
  • Mazurenko, Igor; Коshel, Olena; Marenkova, Tatyana; Shkaraputa, Roman; Мазуренко, І. К.; Кошель, О. Ю.; Маренкова, Т. І.; Шкарапута, Р. В. (СНАУ, 2023)
    Starch is the most abundant organic compound found in nature after cellulose. The properties of native starch do not always meet the requirements for a multitude of industrial applications. Functional limitations of native ...
  • Чернявська, Тетяна Олексіївна; Самохіна, Євгенія Анатоліївна; Chernyavska, T. O.; Samokhina, Ye. A. (СНАУ, 2023)
    Підвищення якості молочної сировини для виробництва молочних продуктів, в тому силі сирів є актуальним питанням. Дивлячись на те, що в Україні відбувається скорочення поголів’я молочної худоби, зростають ціни на енергоресурси, ...